Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legături de afaceri cu „vârfurile“ Constanţei „Italianul“ Cristian Ion Serghie nu mai este asociat în Dominic Mar

ro

15 Jun, 2015 00:00 4232 Marime text
Cristian Ion Serghie are multe afaceri de succes, deţinând părţi sociale în nu mai puţin de 15 societăţi comerciale. Are trecute în portofoliul de afaceri nume sonore, precum Sorin Strutinsky sau Valentin Gheorghe Ionescu.
 
Cristian Ioan Serghie, cetăţean italian născut la Eforie, a decis să se retragă dintr-una dintre firmele sale cu vechime. Astfel, potrivit datelor din Monitorul Oficial al României, partea a IV-a, nr. 2841, din 12 iunie 2015, în urma Adunării Generale a Asociaţilor Dominic Mar SRL, care a avut loc la data de 4 aprilie 2015, Serghie a decis să se retragă din societate, cesionându-şi părţile sociale către Dorina Zenovia Săftescu, menţionând că astfel nu mai are nicio pretenţie faţă de firmă în calitate de asociat, dar rămâne în continuare administratorul acesteia. Astfel, Dorina Zenovia Săftescu, născută în 1960, în Constanţa, domiciliată în Trento, primeşte odată cu cele 18 părţi sociale şi 90% din capitalul firmei Dominic Mar SRL. Diferenţa de 10% dintre participările în firmă este împărţită în mod egal între Giancarlo Ravangi (5%) şi Reale Andrea (5%).

Firmă între... italieni

Până la ultima AGA, cea mai recentă modificare în firmă avusese loc la 26 septembrie 2014, informaţie care însă a fost publicată abia la 1 aprilie 2015 în MO, partea a IV-a, nr. 1713. În urma acestei modificări, în firmă erau şi alţi asociaţi implicaţi, raporturile în societate fiind altele: Tullio Angheben, care era administrator, deţinea până atunci 85% din numărul hârtiilor de valoare, iar Giancarlo Ravagni, Andrea Reale şi Cristian Serghie deţineau câte 5%. Atunci, Tullio Angheben a decis să îşi cesioneze toate părţile sociale către Serghie, cu menţiunea că rămâne în continuare administrator al firmei. Potrivit fişei de la Registrul Comerţului, consultat la data de 14 iunie 2015, firma Dominic Mar SRL, având sediul social în comuna Lumina, strada Mare, unde funcţionează în baza contractului de comodat nr. 6076 din data 23.06.2009, care a fost valabil până în 2012, are ultimele modificări făcute în noiembrie 2014. Astfel, potrivit fişei de la Registrul Comerţului, Serghie încă apare ca deţinător a 90% din cota de participare la profit şi pierderi, iar Ravagni Giancarlo şi Reale Andrea au câte 5%, administratorii firmei fiind Cristian Serghie şi Tullio Angheben. Firma are ca obiect de activitate „dezvoltare (promovare) imobiliară“, iar potrivit datelor financiare de pe Vrajitorul.eu, la finele anului 2013 declara o cifră de afaceri nulă, profit zero şi niciun salariat.

Dominic Mar şi relaţia cu Sorina Moscu

Revenind la Dominic Mar SRL, firma este una cu rezonanţă în rândul dezvoltatorilor imobiliari. În urmă cu câţiva ani, prin intermediul Dominic Mar, Ion Serghie a preluat de la Holland Development Group nu mai puţin de trei mii de metri pătraţi de teren în staţiunea Mamaia, pe care intenţionează să ridice trei vile turistice cu câte patru etaje fiecare. Cei peste 3.000 mp au fost cumpăraţi de la SC Holland Development Group SA. Societatea era la acea dată administrată de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu şi îi avea ca asociaţi pe Bogdan Gabriel Sandu, Crina Simona Sandu şi societăţile Flash Trading House, Flash Enterprises şi Millenium Global Development - acţionar majoritar - cu 80% din firma.

Zenovia Săftescu şi legăturile cu Carmen Ghemuş (fostă Iorga)

Revenind însă la noul asociat majoritar din firmă, Dorina Zenovia Săftescu, aceasta a mai avut legături de afaceri şi cu o altă firmă a lui Serghie, care duce la un alt personaj interesant: Carmen Ghemuş, fostă Iorga, una dintre persoanele care ar fi fost percheziţionate în 5 februarie anul curent.

Citeşte şi

Ce au căutat procurorii DNA?: O poveste încâlcită - Carmen Ghemuş şi legăturile de afaceri cu Strutinsky şi firme din Cipru (document)
 
Dorina Zenovia Săftescu mai apare ca asociat şi administrator într-o singură firmă: R.D.C. International Consulting SRL, cu sediul în Eforie Sud, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, consultat la data de 14 iunie 2015. Ceilalţi doi asociaţi, Giancarlo Ravagni şi Andrea Reale, nu mai apar în alte societăţi.
 
Alţi parteneri de seamă ai lui Serghie sunt Sorin Strutinsky, cei doi fiind acţionari în firma M&D Farers Invest, precum şi Valentin Gheorghe Ionescu.
 
Înfiinţată în anul 2007 de către defunctul Viorel Marin (95%), care deţinea şi calitatea de administrator, şi de Carmen Iorga, firma Hoffburg Imobiliare SRL, cu sediul tot în comuna Lumina, se ocupa de „activităţi imobiliare cu bunuri proprii“ şi de „cumpărare şi vânzare de bunuri imobiliare proprii“, după cum aflăm din Monitorul Oficial al României nr. 3731/2007. În anul 2009, în Monitorul Oficial nr. 5597, partea a IV-a, este publicată Hotărârea nr. 1/2009. Articolul 1 menţionează faptul că, „în urma decesului asociatului Marin Viorel, conform certificatului de deces nr. 998336/10.06.2008, a certificatului de moştenitor nr. 20/11.02.2009 şi a certificatului suplimentar de moştenitor nr. 46/26.03.2009“, cele 19 părţi sociale pe care acesta le deţinea sunt transmise celor două moştenitoare legale. Astfel, în firmă intră cu câte 47,5% din participări Daniela Cerasela Marin şi Emilia Nicoleta Marin. Diferenţa de 5% îi revine în continuare lui Carmen Iorga, care devine, concomitent, şi administrator al societăţii, pe o perioadă nedeterminată. Articolul 4 prevede că societatea îşi suspendă activitatea pe o perioadă de trei ani, începând cu 8.09.2009. Numai că activitatea firmei avea să fie reluată înainte de termen, şi anume la data de 22.04.2010, dată la care are loc o nouă Adunare Generală a Asociaţilor. Articolul 2 din hotărârea nr. 1/2010 prevede că este cooptat ca asociat Cristian Ion Serghie, domiciliat în Italia, ca urmare a retragerii din firmă a celor două moştenitoare ale defunctului Viorel Marin. În urma cesiunii părţilor sociale ale celor două doamne Marin, Cristian Ion Serghie deţine 95% din capitalul societăţii, iar Carmen Iorga, aceeaşi diferenţă de 5%, rămânând în continuare administrator.

Pe 26.07.2010, are loc o nouă Adunare a Asociaţilor SC Hofburg Imobiliare SRL, prin care este cooptată ca asociat aceeaşi Dorina Zenovia Săftescu, domiciliată în Italia, care preia toate părţile sociale de la Carmen Iorga (actuală Ghemuş). Cristian Ion Serghie rămâne în continuare asociat majoritar, dar devine şi administrator. Societatea funcţionează în această formă până în iulie 2012.

Pe 30.07.2012, se retrage atât din funcţia de administrator, cât şi din cea de asociat în firmă Cătălin Ion Serghie, iar capitalul său (95%), precum şi calitatea de administrator sunt preluate de Carmen Ghemuş (fostă Iorga). De asemenea, tot atunci se retrage din firmă şi îşi cesionează părţile către aceeaşi persoană şi Dorina Zenovia Săftescu. Carmen Iorga, devenită Carmen Ghemuş după căsătorie, revine aşadar în firma pe care a fondat-o alături de Viorel Marin şi deţine controlul absolut.

Numai că - iar de aici totul devine cât se poate de interesant - pe 23.10.2012 este dată o nouă hotărâre în ceea ce priveşte datele firmei, după cum se arată în partea a IV-a din Monitorul Oficial nr. 4456/13.11.2012. Atunci este cooptată în firmă persoana juridică de naţionalitate cipriotă Kelinia Holdings Ltd, având sediul în Nicosia, Chytron 5, PC 1075, reprezentată legal de Zoe Kokoni, cetăţean cipriot. Tot atunci se retrage din calitatea de unic asociat Carmen Ghemuş, astfel că off shore-ul cipriot devine unicul asociat al SC Hofburg Imobiliare SRL. Rămâne totuşi, în continuare, administratorul firmei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii