Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La judecată cu Spitalul Judeţean Constanţa Mihai Onciu solicită reluarea concursului pentru şefia Serviciului Medicină Legală

ro

20 Apr, 2016 00:00 4330 Marime text
 

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“ Constanţa a fost dat în judecată de fostul şef de la Serviciul de Medicină Legală Constanţa, Mihai Onciu.
 
La Tribunalul Constanţa a fost înregistrat, pe data de 18 aprilie, dosarul nr. 2619/118/2016, secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, materia - contencios administrativ şi fiscal, cu obiectul „anulare act administrativ“. Părţile dosarului sunt: reclamant - Mihai Onciu, pârât - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“.
 
„Da, am dat în judecată spitalul. După părerea mea, concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Serviciului Medicină Legală nu a fost corect. Cer reluarea concursului, atâta timp cât unul dintre membrii comisiei, profesorul Valentin Iftemie, de la IML, mi-a făcut înainte plângere penală în cazul Becali şi nu avea ce să caute în comisie. De asemenea, un alt membru al comisiei de examen, profesorul Mariana Aşchie, nu este medic legist, este anatomopatolog. Orice instanţă poate să considere nulitatea acestui examen şi a comisiei. Vreau reluarea concursului, cu constituirea legală a comisiei de examinare“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Mihai Onciu. 
 
Reamintim că examenul pentru ocuparea funcţiei de şef Serviciu Medicină Legală Constanţa s-a desfăşurat între 18 şi 19 ianuarie. Din comisie au făcut parte profesorul Valentin Iftemie, de la IML, profesorul Mariana Aşchie şi un medic de la Craiova. Preşedintele comisiei a fost doctorul Mihnea Avram, directorul medical al spitalului.
 
La examen au participat medicii Marius Florentin Popa şi Mihai Onciu. La proba interviu, ambii medici au obţinut acelaşi punctaj, 93,75, iar la proba scrisă, dr. Onciu a obţinut un punctaj mai bun, 88,25, faţă de dr. Popa, cu 82,62. La proba clinică, dr. Popa a obţinut 94 de puncte, iar dr. Onciu, 88,33. Și la punctajul dosarului, dr. Popa a obţinut 49,5, iar dr. Onciu, 41,5. Când s-a tras linie, s-a constatat că dr. Popa a obţinut 319,87 de puncte, iar dr. Onciu, 309,83 de puncte.

Citeşte şi Oficial. Rezultat de infarct la concursul pentru şef al Serviciului de Medicină legală Constanţa

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii