Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La inaugurare, primarul Mariana Gâju o invită şi pe Elena Udrea Palaz, la recepţia lucrărilor sălii de sport din Cumpăna (galerie foto)

ro

13 Apr, 2011 01:48 4210 Marime text
cap_7.jpgPrefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a fost prezent ieri, alături de reprezentantul Companiei Naţionale de Investiţii, Cristian Iancu, de primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, şi de şefa Direcţiei pentru Sport şi Tineret, Elena Frâncu, la recepţia finală a lucrărilor la sala de sport din localitate, proiect realizat prin programul pe care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului îl derulează prin Compania Naţională de Investiţii

Lucrările de execuţie au fost contractate în toamna lui 2009, acestea fiind demarate propriu-zis în luna octombrie a aceluiaşi an. Societatea declarată câştigătoare în urma procedurilor de achiziţie publică a fost SC Rico SRL, valoarea investiţiei ridicându-se la 3.598.428,67 lei cu TVA.

Chiar dacă se află undeva la marginea comunei, sala de sport recepţionată ieri îndeplineşte cele mai înalte standarde de calitate, fiind construită atât pentru copiii din comună, cât şi pentru competiţiile naţionale care se vor organiza aici. Mai mult, în jurul sălii de sport „Victoria", aşa cum se va numi obiectivul, se va ridica unul dintre cele mai frumoase cartiere de case din Cumpăna.

inaugurare_cumpana_sala_de_sport_2.jpgIeri, a avut loc recepţia lucrărilor la acest obiectiv, inaugurarea oficială urmând a avea loc în luna mai, în prezenţa autorităţilor judeţene, dar şi a unui reprezentant al Ministerului Dezvoltării Regionale, instituţia fiind cea care a demarat acest program de construcţii de săli de sport. Sala de sport este una cu nivel de practică sportivă competiţională locală, dar şi naţională, are un teren de handbal care poate funcţiona şi ca teren de baschet, având coşuri care pot fi ridicate prin apăsarea unui simplu buton. Capacitatea sălii este de 150 de locuri. Primăriei i-a mai rămas doar de dotat vestiarele sălii.

Gâju: „Era foarte necesară cea de-a doua sală în comună"

La recepţia lucrărilor a fost invitat şi prefectul Claudiu-Iorga Palaz, în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, care a fost impresionat de calitatea lucrărilor şi de felul cum arată construcţia. „Lucrurile s-au desfăşurat destul de repede. Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, a alocat fonduri pentru acest obiectiv, iar doamna primar s-a preocupat îndeaproape de a atrage bani pentru investiţie. Sala de sport este una de nivel naţional, cu panouri mobile. Sper să fie cât mai multe evenimente aici", a spus prefectul.

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, s-a declarat foarte mulţumită de modul în care s-au desfăşurat lucrările şi de calitatea lor, chiar dacă la începutul investiţiei, aşa cum ne-a spus, s-a vociferat că o a doua sală de sport în localitate nu era strict necesară. „De această sală se vor bucura locuitorii zeci de ani înainte, mai ales că aici, în zonă, se va dezvolta foarte mult cartierul Parcul Verde II, cel mai frumos cartier al comunei. Consiliul Judeţean Constanţa a realizat întreaga infrastructură, energie electrică, apă, canalizare, drum. Sala de sport va avea un program de activităţi foarte bine pus la punct. Această sală de sport era foarte necesară comunei, în ciuda supoziţiilor potrivit cărora o localitate trebuie să aibă doar o sală de sport", a spus primarul. Sala va fi dată în folosinţă din luna mai. Obiectivul va intra în proprietatea comunei Cumpăna după doi ani, timp în care se află în garanţie la Compania Naţională de Investiţii. Mariana Gâju chiar a spus că la inaugurarea lucrărilor intenţionează să o invite şi pe Elena Udrea, ministrul MDRT.

La eveniment a fost prezentă şi Elena Frâncu, şefa de la Direcţia pentru Sport şi Tineret, care a spus că, odată cu inaugurarea acestui obiectiv, Cumpăna se alătură localităţilor în care s-au mai realizat astfel de investiţii: Murfatlar, Cogealac, Valu lui Traian, Poarta Albă, Castelu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii