Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:15 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La 18 ani, Paul Parjol este cel mai puternic om din tara (galerie foto)

ro

17 Aug, 2009 14:15 9743 Marime text
_mg_1088.jpg„Prinţul" l-a învins pe tatăl său, Mircea Pârjol, care a ocupat doar locul 5 la finalul concursului

Cei mai puternici oameni din ţară s-au adunat în acest week-end la Mamaia pentru a se înfrunta în lupta pentru premiul cel mare pus în joc la cea de-a doua ediţie a concursului Strong Man Mamaia, de 10.000 de dolari.

Spre deosebire de anul trecut, numărul celor înscrişi în această competiţie a crescut considerabil, astfel că a fost nevoie de o zi în plus în care se dispute calificările. Prin urmare sâmbătă, concurenţii au trecut prin patru probe de foc pentru a avea acces la marea finală, rezervată doar pentru zece dintre ei: au aşezat butoaiele pe o platformă, au tractat un camion cu hamul, au făcut îndreptări cu platforma pentru ca la final să aşeze greutăţi de până la 200 de kilograme pe o rampă. Marele absent al concursului a fost câştigătorul ediţiei trecute, Nicu Rotaru, care a suferit o accidentare, fiind prezent însă printre membrii juriului. După încheierea probelor de sâmbătă s-au calificat pentru ultimele probe de duminică zece concurenţi, printre care şi trei constănţeni: Alexandru Arginteanu, Vladimir Mitea şi Gabriel Jurcă. Singurul care nu s-a ridicat la aşteptările unei astfel de competiţii în calificări a fost constănţeanul, Eugen Matiş, care la 97 de kilograme, a fost şi cel mai „slab" concurent. De asemenea, nu au lipsit nici cei doi membri ai celei mai puternice familii din ţară, Mircea Pârjol şi fiul său, Paul Mihai Pârjol, asistaţi de pe margine de campioana mondială la skandenbeg, Mirela Pârjol, alături de cele două fiice ale sale. Probele din finală, diferite de cele din calificări, au fost: răsturnarea unor anvelope (aproximativ 500 kilograme), tractarea unui camion de şapte tone şi jumătate, îndreptări cu platforma în sistem piramidal şi „mersul fermierului" cu două greutăţi în mână de câte 140 de kilograme fiecare pe o distanţă de 25 de metri. La finalul acestor probe, acumulat cu rezultatele din calificările de sâmbătă, s-a înregistrat surpriza: Paul Mihai Pârjol (135 de kilograme), la numai 18 ani a devenit cel mai puternic om din România, dar şi mai bogat cu 10.000 de dolari, premiul record oferit pentru câştigător. Podiumul a fost completat de constănţenii Vladimir Mitea şi Alexandru Argintaru, care s-au ales cu un cec de 3.000, respectiv 1.500 de dolari. La concurs au asistat şi primarul Constanţei, Radu Mazăre, luptătorul Cătălin Moroşanu şi Radu Valahu.

Revelaţie la World Strongest Man Super Series

Paul Pârjol a mai participat în luna iulie a acestui an şi la competiţia internaţională desfăşurată la Bucureşti, World Strongest Man Super Series. Puştiul de numai 18 ani a fost atunci la o jumătate de punct de calificarea în primii cinci, reuşind cea mai bună performanţă înregistrată vreodată de un sportiv român la un asemenea concurs. Mircea Pârjol a concurat şi el în acel concurs clasându-se în urma fiului său.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii