Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucător important în economia românească Primul raport de sustenabilitate publicat de KMG International (galerie foto)

ro

19 Aug, 2015 00:00 2077 Marime text
KMG International a publicat primul raport de sustenabilitate conform standardelor internaţionale (Global Reporting Initiative G4) şi a anunţat performanţele înregistrate în ariile strategice de dezvoltare a Grupului la nivelul economic, social, al managementului mediului înconjurător şi al pieţei, din intervalul 2013 - 2014.
 
„Raportul ilustrează implicarea constantă a KMG International, în calitatea sa de jucător important în economia românească, faţă de comunităţile locale, clienţi, angajaţi şi parteneri, dar şi angajamentele viitoare în relaţia cu aceştia. Abordarea Grupului faţă de sustenabilitate este aceea de a gestiona într-o manieră integrată riscurile şi oportunităţile legate de operaţiunile de rafinare, trading, retail şi servicii industriale, în conformitate cu legislaţia naţională şi internaţională, pentru a atinge un nivel ridicat de profitabilitate pentru stakeholderi“, a declarat Zhanat Tussupbekov, Group CEO.

Raportul prezintă rolul şi impactul companiei în economia românească, dar şi în alte ţări cu operaţiuni semnificative (Franţa, Georgia), şi detaliază rezultatele din domenii precum guvernanţă corporativă, resurse umane (educaţie şi dezvoltare, securitate în muncă, diversitate, drepturile omului), managementul mediului (reducerea emisiilor, consumul de apă, activităţile de conservare a biodiversităţii), investiţiile şi relaţia cu comunităţile locale, performanţa în piaţă. Pe plan economic, KMG International, alături de unicul său acţionar, KazMunayGas, a investit în România, în ultimii şapte ani, peste 1,56 de miliarde de dolari (din care 600 de milioane de dolari au fost alocaţi pentru managementul mediului), a procesat peste 33 de milioane de tone de materie primă (din care peste 9,4 milioane de tone în intervalul de raportare 2013-2014) şi a avut contribuţii către bugetul de stat, în ultimii doi ani, de peste 3,2 miliarde de dolari. Peste 4.200 de parteneri comerciali depind anual în mod direct de KMG International, iar impactul social direct vizează 30.000 de persoane.

Investiţii în modernizarea Rafinăriei Petromidia

La nivel de management al mediului, în urma investiţiilor în modernizarea Rafinăriei Petromidia, KMG International a devenit, în 2013, primul producător local de combustibili care s-a aliniat la standardul de emisii Euro 5, iar rafinăria şi-a îmbunătăţit indexul de intensitate energetică. De asemenea, una dintre performanţele majore înregistrate de Grup o reprezintă alinierea la normele de mediu naţionale şi europene cu privire la emisiile de oxizi de sulf, oxizi de azot şi pulberi (emisiile de SO2 fiind reduse in 2013 cu 90,63%). În ceea ce priveşte managementul deşeurilor, în 2014, rata de valorificare a fost îmbunătăţită până la 97,7%. În 2013 şi în 2014, Grupul şi-a menţinut certificarea pe Sistem Integrat de Management - Germanischer Lloyd, a respectat în totalitate reglementările REACH privind controlul substanţelor chimice şi a primit certificarea completă RAR pentru carburanţi şi aditivi.
 
Alte câteva exemple dintre realizările KMG International în intervalul 2013 - 2014: zero accidente soldate cu pierderi de vieţi omeneşti; 76% dintre angajaţi sunt cetăţeni români; 100% dintre angajaţi au fost incluşi în programele de performanţă şi de dezvoltare a carierei; 1,5 milioane de dolari sunt investiţi anual în programe de CSR în comunităţile din România. La acestea se adaugă 101 proiecte de sănătate şi de protecţie a mediului, implementate în intervalul 2009 - 2014, însumând 300.000 de beneficiari direcţi. Raportul a primit şi integrat opinia independentă a Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare. KMG International utilizează sistemul de raportare de sustenabilitate GRI (Iniţiativa Globală de Raportare), un sistem de referinţă recunoscut ca model de bună practică la nivel global. Prin acest demers, Grupul respectă în mod proactiv şi cerinţele directivei Comisiei Europene pentru responsabilitatea corporativă, al cărei scop este creşterea nivelului de transparenţă în mediul de business. Astfel, conform propunerii legislative din septembrie 2014 nr. 95/EU ce a urmat directivei 2013/34/EU, raportarea impactului non-financiar devine, din 2016, o cerinţă obligatorie pentru toate companiile din spaţiul Uniunii Europene care au peste 500 de angajaţi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii