Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:48 23 01 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Lumina Sfântă a venit pe mare IPS Teodosie a oficiat slujba de Înviere la Catedrala Arhiepiscopală

ro

13 Apr, 2015 00:00 1271 Marime text
Slujba din noaptea sfântă de Înviere oficiată la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa, a adunat mii de credincioşi care au venti să ia lumină de la lumina fiind adusă de arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie. Înaltpreasfinţitul a adus lumina cu o barcă pneumatică din largul Marii Negre.

„Iată-ne şi anul acesta, în 2015, aducând lumina de la Ierusalim, dar venind şi pe mare, pentru că din apă şi din duh ne renaştem noi. Lumina aceasta este lumina în care s-a îmbrăcat Hristos după Înviere, este lumina cea nematerială prin care s-a făcut lumina cea materială, prin care s-a făcut şi materia, prin care şi noi înşine am fost făcuţi. A primi această lumina însemnează a ne înnoi, a fi din nou puternici, pentru că lumina lui Hristos ne îmbracă în putere, înţelepciune şi în sfinţenie. Cu toţii, după felul în care primim lumina şi o păstrăm, aşa vom petrece timpul de acum înainte pentru că noi suntem făcuţi pentru a fi fii ai luminii, să rămânem cu această bucurie a luminii în suflet căci lumina însemnează pace, armonie, dragoste, bucurie şi binecuvântare", a afirmat IPS Teodosie.

Lumina a fost purtată apoi în procesiune, din zona falezei Cazino către altarul de vara din aripa de sud a Catedralei Arhiepiscopale, unde a fost oficiat Canonul Învierii. Începând din 2014, slujba de Înviere este oficiată la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa, aflată în apropierea Cazinoului din Constanţa şi nu pe malul marii, după ce sinodul Bisericii Ortodoxe a cerut să nu mai fie organizate slujbe acolo unde nu există un altar sfinţit.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii