Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ion Nicolin, „victimă“ ANI, demis de prefect după şase mandate (documente)

ro

21 Jan, 2016 00:00 3139 Marime text
 

Un nou nume şi-a făcut loc pe lista primarilor constănţeni care au rămas fără mandat prin ordine emise de prefectul Ion Constantin. Aşadar, prin Ordinul nr. 50, prefectul a constatat încetarea înainte de termen a mandatului primarului oraşului Negru Vodă, Ion Nicolin
 
Ordinul, comunicat primarului, Consiliului Local al oraşului Negru Vodă şi secretarului UAT Negru Vodă, „a avut drept temei juridic Raportul final nr. 29362/G/II/03.07.2013 emis de Agenția Națională de Integritate, prevederile art. 91 alin. 4 din Legea nr. 161/2003, privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, cu modificările și completările ulterioare, art. 16 alin. 2 din Legea nr. 393/2004 privind statutul aleșilor locali, și art. 25 alin. 2,3, și 4 din Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice pentru modificarea și completarea Legii 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative“, potrivit Prefecturii Constanţa.
 
În acest context, reamintim că, în vara anului 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că 22 de foşti şi actuali primari şi viceprimari din judeţul Constanţa se aflau în stare de incompatibilitate „ca urmare a exercitării simultane de către aceştia atât a funcţiei de primar sau de viceprimar, cât şi a calităţii de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor a societăţilor comerciale de interes local, contrar prevederilor legale care reglementează regimul juridic al incompatibilităţilor“. Printre cei 22 se afla şi primarului oraşului Negru Vodă, Ion Nicolin, care a fost incompatibil în perioada 23 iunie 2008 și 22 februarie 2012. Edilul-şef a contestat decizia ANI în instanță, însă a pierdut procesul.

De la „Nu m-a dărâmat nimeni 20 de ani“, la „Instanţa întotdeauna este mai sus“

În octombrie 2013, Ion Nicolin, cu puţin timp înainte de termenul pe care îl avea în dosarul cu ANI, a ţinut să precizeze: „Nu m-a dărâmat nimeni în 20 de ani, vine ANI să mă dărâme. Mergem până la capăt, mi se pare normal“. Însă, în prezent, situaţia se prezintă altfel. „Instanţa întotdeauna este mai sus. Trebuie să o respectăm“, a declarat primarul, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa.

Cu ce se „laudă“ Ion Nicolin

Conform celei mai recente declaraţii de avere, completată la data de 18 aprilie 2012 şi disponibilă pe site-ul ANI, Ion Nicolin deţine, în localitatea Negru Vodă, un teren agricol şi unul intravilan, cel din urmă în suprafaţă de 22.500 de metri pătraţi. De menţionat este că deţine ambele proprietăţi alături de soţia sa, Viorica. Acestora li se adaugă o casă de locuit, situată tot în Negru Vodă.
 
În ceea ce priveşte autovehiculele, Ion Nicolin se „laudă” cu un „tractor, semănătoare, disc + plug şi MEA + MET”, toate achiziţionate prin cumpărare în intervalul 1987-2009. Precizăm că nu are bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro.
 
Aşa cum reiese din declaraţia de avere, are un cont curent în lei, la Raiffeisen, în valoare de 421.514 + 36.916. Nu are plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate, dar nici datorii.
 
În anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, Ion Nicolin a realizat, în calitate de primar, un venit de 30.067 de lei, în vreme ce soţia sa a încasat, din învăţământ, un salariu de 21.659 de lei. Ion Nicolin a încasat şi o pensie în valoare de 16.596 de lei dar şi, alături de soţia sa, un venit de 228.840 de ei din „lucrarea terenurilor - 60,66 ha PF vânzare cereale“. Tot împreună cu soţia sa, a realizat un venit de 23.500 de lei, ca urmare a creşterii şi vânzării de animale (porci).

Pe cine a mai lăsat fără mandat prefectul Constanţei 

Printre primarii constănţeni care au rămas fără mandat prin ordine emise de prefectul Ion Constantin se numără Dumitru Dedu (PSD), de la Mircea Vodă, Gheorghe Chirciu (PNL), de la Oltina, Constantin Florian Micu (PSD), de la Tuzla, şi Nicolae Anghel, de la Castelu. Toţi au atacat în instanţă ordinul prefectului.

Citeşte şi 
Primarii fără mandat, cu jalba-n proţap la instanţă: Prefectul Ion Constantin a sesizat organul de cercetare penală în cazul primarului de la Castelu (documente)
A atacat decizia în instanţă: Nicolae Anghel, demis din funcţia de primar prin ordin al prefectului, nu se resemnează

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii