Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Învinuit în dosarul Realitatea Media Ionuţ Barbu, coproprietar al unui teren alături mama lui Marian Oprişan (document)

ro

21 Oct, 2013 00:00 4147 Marime text
Ionuţ Barbu, urmărit penal de procurorii anticorupţie alături de Mirel Mircea Amariţei şi Maricel Păcuraru din cauza faptului că, „din probele administrate (...), s-a stabilit că cei trei învinuiţi, în cadrul procedurii insolvenţei SC Realitatea Media, au derulat acţiuni infracţionale”, este coproprietar al unui teren nu doar alături de primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, de preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, şi de omul de afaceri Sorin Strutinski. Surprinzător sau nu, coproprietar al aceluiaşi teren este şi mama unui controversat lider social-democrat.
 
Aşa cum se arată în declaraţia de avere a social-democratului Nicuşor Constantinescu, declaraţie depusă pe 13 august 2013, mai marele CJC deţine un teren intravilan în suprafaţă de 24,16 metri pătraţi, în Bucureşti, alături de alte 16 persoane. Semnalam, într-o ediţie trecută, că printre aceşti coproprietari figurează şi patru urmăriţi penal din dosarul Realitatea Media, şi anume: Ionuţ Barbu, Geraldina Elena Neagoe, Radu Adrian şi Ioana Nadolu. Cu excepţia Geraldinei Elena Neagoe, care deţine un procent de 12% din teren, celorlalţi trei le revine, fiecăruia, un procent de 4%.

Interesant este însă un alt nume din această „ţesătură” de coproprietari. Lucia Gherarde, care deţine şi ea 4% din terenul menţionat, este nimeni alta decât mama preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, social-democratul Marian Oprişan. Aşadar, un coproprietar cu greutate, care deţine un teren alături de patru urmăriţi penal din dosarul Realitatea Media.
Pentru constănţeni, cel mai cunoscut învinuit din dosar este Ionuţ Barbu, cel care, prin firma SC Power Marine SRL, în care este asociat, a organizat, în 2010, în Portul Tomis, expoziţia nautică Romanian Boat Show. De asemenea, Ionuţ Barbu, figură cu notorietate în Constanţa, este cunoscut drept unul dintre oamenii alături de care Elan Schwartzenberg a derulat, de-a lungul timpului, afaceri, dar şi ca apropiat al edilului-şef al Constanţei, Radu Mazăre.

Potrivit ediţiei din 11 noiembrie 2005 a cotidianului România liberă, Lucia Gherarde, mama lui Marian Oprişan, a lucrat, vreme de 30 de ani, la Fabrica de Confecţii Focşani, în calitate de ofiţer de serviciu al acestei societăţi.
Ionuţ Barbu este asociat în nu mai puţin de nouă firme (Elite Center SRL, SC Extravacanţa Tour SRL, SC Follow Me SRL, SC Power Marine SRL, SC Silva Prodimpex, Seaview Advertising şi Seaview Media SRL, Ideea Construct & Media, SC Tehnideco Data Bucureşti) şi administratorul a şase dintre acestea (SC Seaview Media SRL, SC Tehnideco Data Bucureşti, Seaview Advertising, SC Follow Me SRL, SC Power Marine SRL şi SC Silva Prodimpex).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii