Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investitorul, partener de afaceri al lui Sorin Strutinsky Proiectul ansamblului rezidenţial din zona Piaţa Balada, depus la APM Constanţa

ro

24 Jul, 2015 00:00 5179 Marime text
Societatea Concorde Grup SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Construire imobil P+2E - locuinţe colective şi construire imobil P+6E - locuinţe colective, amenajare parcări şi loc de joacă, amenajare platforme colectare deşeuri, în limita proprietăţii, cu respectarea ordinului nr. 536/1997, organizare de şantier“.
 

Terenurile sunt amplasate în municipiul Constanţa, pe aleea Garofiţei nr. 24A (zona Piaţa Balada) şi se afla in proprietatea SC Concorde Grup SRL, se precizează în memoriul depus la APM Constanţa. Prin prezentul proiect se doreşte construirea a două imobile, cu regim de înălţime P+2E şi P+6E, cu funcţiunea de locuinţe colective. Din punct de vedere funcţional, imobilul cu regim de înălţime P+6E va avea la parter un hol de acces, o debara pentru materiale de întreţinere şi un spaţiu tehnic. De asemenea, la parter vot fi amplasate 8 apartamente. Celelalte 56 de apartamente vor fi aplasate la etajele 1-6. Din punct de vedere funcţional, imobilul cu regim de înălţime P+2E va avea două scări, A şi B. La scara A, la parter, vor fi amplasate: un hol de acces, un hol + casa scării şi opt apartamente. La etajele 1 şi 2 vor fi amplasate alte 24 de apartamente.

La parterul scării B se vor afla un hol de acces, un hol + casa scării şi 4 apartamente. La etaje 1 şi 2 vor exista alte 8 apartamente. Construcţiile propuse vor avea un sistem structural compus din grinzi şi stâlpi. Închiderile exterioare între cadre se vor realiza din zidărie de BCA de 30 cm, cu termosistem de 10 cm spre exterior. Pereţii exteriori expuşi transferului termic vor fi placaţi cu placi termoizolante din polistiren expandat, cu o grosime de 10 cm (de tip termosistem pentru faţade). Învelitoarea va fi de tip terasă necirculabilă hidroizolată cu membrană PVC termosudabilă Sika Plan 15G.

Peste placa de beton se va turna o şapă de egalizare şi pantă de 2%. Se prevede barieră contra vaporilor, peste care se montează termoizolaţie din polistiren extrudat de 20 cm grosime şi membrane de separare din geotextile. Suprafeţele de teren neocupate de construcţii se vor planta cu gazon şi cu vegetaţie decorativă macrofită.

Ce spune Registrul Comerţului

Potrivit fişei Registrului Comerţului, consultată pe data de 23 iulie 2015, Concorde Grup SRL are sediul social în municipiul Constanţa, aleea Garofiţei, Piaţa Agroalimentară nr. 20. Firma are un capital social subscris de 2.220.200 lei, integral vărsat, compus din 222.020 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţii persoane juridice ai societăţii sunt: Westhouse Group SRL, cu sediul în municipiul Constanţa, strada Mircea cel Bătrân, cu 222.019 de părţi sociale (99,01% din capitalul social), Romreal LTD, cu sediul în
Insulele Bermude, cu o parte socială ( 0,99% din capitalul social). Administratorul societăţii a cărei activitate constă în „Închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“ este Kay Tonnes Thorkildsen. Acelaşi Registru al Comerţului ne spune că SC
Westhouse Group SRL a fost înregistrat în 2005 şi are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Mamaia nr. 208. Capitalul social subscris al firmei este de 193.920.430 lei, integral vărsat, compus din 19.392.043 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociatul unic al societăţii este Romreal LTD, ce sediul în Insulele Bermude. Administratorul societăţii care se ocupă de „Dezvoltare (promovare) imobiliară“ este Kay Tonnes Thorkildsen.

Alte afaceri

Kay Tonnes Thorkildsen mai este asociat în Explore Asset Management SA, International Management Investment Company SRL, Wied Investments SRL. De-a lungul anilor, Kay Tonnes Thorkildsen a apărut în societăţile Blue House SRL, Kma Advisory SRL, North Bridge Energies SRL - sechestru părţi sociale/acţiuni deţinute de unul sau mai mulţi asoc./acţionari, întrerupere temporară de activitate, este menţionată o hotărâre a adunării generale privind dizolvarea, North Bridge Five SRL, North Bridge Four SRL, North Bridge Three SRL, North Bridge Two SRL, Revital Clinic SRL, Stacon Co SRL, în prezent radiate.

Afaceri cu „trezorierul“ Sorin Strutinsky

Kay Tonnes Thorkildsen este asociat cu Sorin Gabriel Strutinsky în North Bridge Energies SRL. Aşa cum reiese din fişa de la Registrul Comerţului, consultată pe data de 23 iulie 2015, societatea a fost înregistrată în anul 2010 şi are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Mamaia. Capitalul social subscris este de 212.000 lei, integral vărsat, compus din 21.200 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociat persoană juridică este North Bridge Group LTD, cu sediul în Insulele Bermude, care deţine 6.714 parţi sociale (31,67% din capitalul social). Cât priveşte asociaţii persoane fizice, aceştia sunt Thorkildsen Kay Tonnes, cu 7.773 de părţi sociale (36,66% din capitalul scial) şi Strutinsky Gabriel Sorin, cu 6.713 părţi sociale (31,67% din capitalul social). Administratorul societăţii care se ocupă de „Producţia de energie electrică“ este Kay Tonnes Thorkildsen.
 
Conform Ordonanţei din data de 07.04.2015 emisă de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, formulată în dosarul 964/P/2014 şi proceselor-verbale de aplicare a măsurii din data de 16.04.2015 şi din data de 20.04.2015, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile deţinute de Strutinsky Gabriel-Sorin.
 
Reamintim că Gabriel-Sorin Strutinsky este judecat la Tribunalul Constanţa, sub control judiciar, şi cercetat, tot sub control judiciar, în dosarul în care a fost arestat preventiv Radu Mazăre.
 
În secțiunea „Documente“, puteţi vizualiza Planul Urbanistic Zonal al construcţiilor la care facem referire în articolul de faţă.

Citeşte şi:

Partener de afaceri al lui Strutinsky: Firma lui Kay Tonnes Thorkildsen va ridica două blocuri în zona Pieţei Balada (document + galerie foto)

Investitorii cu dare de mână pot specula ocazia: Kay Thorkildsen resuscitează Lakeside Residence, cartierul care uneşte Ovidiu de Constanţa (II) (galerie foto)

Partenerul de business al lui Strutinsky: Kay Thorkildsen resuscitează Lakeside Residence, cartierul care uneşte Ovidiu de Constanţa (galerie foto + documente)

Partener de afaceri cu Strutinsky: Norvegianul Kay Thorkildsen mai pune lacătul pe o afacere la Constanţa

Solicitant controversat la Direcţia de Urbanism. Partenerul de afaceri al lui Strutinsky face modificări în blocul Coralia (galerie foto)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii