Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intrarea în biserică a Maicii Domnului. Unde slujesc ierarhii din sud-est azi la zi de sărbătoare. Despre Intrarea în biserică a Maicii Domnului

ro

21 Nov, 2017 02:54 3334 Marime text
Astăzi, în ziua sărbătorii Intrarea în biserică a Maicii Domnului, cei trei arhiepiscopi și doi episcopi din sud-est, vor sluji, după următorul program, comunicat de Agenția Basilica:
 
- Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sluji la Parohia Intrarea în Biserică a Maicii Domnului din Constanța.
 
- Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, va sluji la Parohia Tăbăcari din Focșani.
 
- Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, va sluji la Biserica Vovidenia din Galați.
 
- Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, va sluji la Mănăstirea Chiroiu, jud. Ialomița.
 
- Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, va sluji la Mănăstirea Saon, judeţul Tulcea (foto).

Despre Intrarea în biserică a Maicii Domnului
 
Sărbătoarea Intrării în biserică a Maicii Domnului (numită în popor şi Vovidenia) aminteşte faptul aducerii cu evlavie, în biserica Legii vechi, adică în templul din Ierusalim, a copilei de trei ani, care avea să fie Maica Domnului Iisus Hristos.

Întâi, pentru că acest fapt, atunci când s-a petrecut, s-a împlinit într-un chip minunat şi, al doilea, el cerea o pregătire pentru taina nașterii cu trup omenesc a Fiului lui Dumnezeu, care avea să se săvârșească prin mijlocirea Născătoarei de Dumnezeu.

Tradiţia Bisericii arată motivul pentru care Născătoarea de Dumnezeu a fost dusă la templul Legii vechi şi dăruită Domnului: Ana, cea pururea pomenită, soția lui Ioachim, care mai toată viaţa ei a fost stearpă, adică nu a putut naşte copii, luând îndemn din cele ce s-au petrecut cu cealaltă Ana, care era şi ea stearpă, mama Prorocului Samuel, se ruga, împreună cu bărbatul ei Ioachim, lui Dumnezeu,
Stăpânul firii, să le dăruiască lor un copil, făgăduind că, dacă le va împlini cererea, îndată îl vor dărui şi închina lui Dumnezeu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii