Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înscrieri până mâine la Gala Premiilor Participării Publice. Constanţa s-a remarcat cu premii multiple în 2016

ro

30 Jan, 2017 15:25 1444 Marime text
Gala Premiilor Participării Publice premiază cetățeni, organizații sau autorități publice, care prin acțiunile lor reușesc să determine schimbarea sau adoptarea unei decizii publice, în beneficiul comunității pe care o reprezintă. Este singura competiție din România care premiază eforturi de advocacy și proiecte de consultare publică și are adresabilitate la nivel național.
 
Doritorii se pot înscrie, până mâine, la cea de-a VIII-a ediție a Galei Premiilor Participarii Publice (G3P). De asemenea, la Gală se pot înscrie și instituții publice care au demonstrat implicarea cetățenilor în procesul decizional.
 
În 2016, 13 persoane şi organizaţii au fost premiate pentru intervenţii în decizii publice, cu impact pozitiv pentru comunităţile pe care le reprezintă.  Gala a fost transmisă online, iar Constanţa şi Bacăul s-au remarcat cu premii multiple, trei dintre acestea fiind iniţiate de elevi şi studenţi.

Premianţii G3P, 2016 din Constanța:
  • Premiul Frăția Elevilor și nedreptatea bugetară - Asociația Elevilor din Constanța pentru campania „Reduceri la abonamente. Elevii își cer drepturile!”: au determinat primăria să reducă costul pentru transportul în comun al elevilor
  • Premiul Legea nu se negociază la bursă - Asociația Elevilor din Constanța pentru campania „Bursele pentru elevi, cerute în instanță”: alocarea bugetului necesar pentru acordarea burselor de merit, sociale şi de studiu pentru 10.000 de elevi din Constanţa
 
Sursa foto: ce-re.ro 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii