Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ing. Niculae Nejloveanu, în juriul Campionatului European de Catering

ro

20 Jan, 2011 02:59 2158 Marime text
Echipa_Romania.jpgÎn perioada 21 - 23 ianuarie, echipa României va participa la Campionatul European de Catering de la Lyon.

Este pentru prima dată când România participă la o competiţie de o asemenea anvergură. Delegaţia României va fi însoţită de maestrul în artă culinară ing. Niculae Nejloveanu (Hotel Balada Nej, Restaurant La Protap, Constanţa) şi de către dr. ing. Gabriela Berechet - coordonator al echipei.

Ca noutate absolută pentru România, ing. Niculae Nejloveanu va fi membru al juriului competiţiei, fiind pentru prima dată când un român participă în această calitate la cea mai înalta competiţie din Franţa.

Echipa României este formată din membri ai asociaţiei Asprogast (Asociaţia Profesioniştilor din Gastronomie) - preşedinte al asociaţiei Niculae Nejloveanu: Daniel Stoenescu (Miko Palace Cafe, Bucureşti) şi Adriana Ibrea (Delice International, Câmpina)

A doua ediţie a concursului European Catering Cup va avea loc la Lyon, ca parte a SIRHA (Expoziţia Internaţională a Hotelurilor, industriei de Catering şi Alimentaţie). Concursul are ca scop crearea unui impuls în catering, prin căutarea de inspiraţii culinare noi. De asemenea, a adunat în acelaşi loc cei mai buni profesionişti din industria de catering, cu scopul de a facilita şi promova cateringul în evenimente gastronomice.

Echipele participante provin din ţări cu tradiţie în gastronomie: România, Franţa, Italia, Spania, Brazilia, Elveţia, Luxemburg, Portugalia, Turcia, Japonia şi Coasta de Fildeş.

Fiecare echipă va trebui să prepare un bufet rece pentru opt persoane, care va fi prezentat dintr-o parte. Elementele decorative pentru bufet vor fi pregătite în avans, în ateliere de lucru, şi vor fi aduse de către candidaţi.

Meniul este prestabilit de către organizatori. Toate echipele concurente vor avea de preparat două piese din somon norvegian: file de somon de aur regal cu ricotta şi parmezan, supă de dovleac şi inimă de somon marinat de 1,2 kg, asezonat cu ierburi şi condiment, ficat de gâscă cu fructe confiate, ţerină din fălci de porc. Desertul constă în foret noire.

Premiul cel mare este în valoare de 6.000 de euro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii