Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Info-sud-est.ro Ultimul ministru al „Republicii Mazăre“- Corina Martin promovează Mamaia. Despre minciună și susținerea fraudei fiscale

ro

19 May, 2016 23:12 4885 Marime text
Elena Ceauşescu a fost tovarăşa lui Nicolae Ceauşescu până la Crăciunul anului 1989 şi, pentru că un sfert de secol s-a menţinut primă doamnă a Republicii Socialiste, a avut şi idei, şi influenţă. Între altele, l-a convins pe soţ să decreteze 2 mai drept un fel de zi naţională, pe care Partidul Comunist să o promoveze. Soţii Ceauşescu s-au pus pe promovat: la vremea aceea, se deschideau hotelurile de pe litoral, se organizau petreceri cu artişti amatori (ceva în spiritul dizeuzei columbiene Widy a lui Costi Ioniţă, de azi), aveai voie dar mai ales găseai să mănânci ceva mai mult decât în zilele obişnuite. De obicei, publicul ţintă al micii vacanţe era, ca şi acum, reprezentat de tineri. Cum Vama Veche era localitate de frontieră, Tovarăşa Elena Ceauşescu a decretat că mulţimea se poate distra doar în Mamaia şi Costineşti.
 
Vreo două decenii după dispariţia intempestivă a predecesoarei, Corina Martin a început şi ea să promoveze. S-a găsit repede nu un soţ ci un edil, personaj despre care procurorii spun şi acum că tare mult îi plac şpăgile de milioane de euro, conturile secrete şi proprietăţile imobiliare. Cei doi, Corina Martin şi fostul edil, au aceeaşi dragoste ca a tovarăşilor Ceauşescu: buna şi vechea Mamaie. Cum Partidul Comunist nu mai există, de calendarul evenimentelor din staţiunea Constanţei se ocupă o organizaţie non-guvernamentală: Asociaţia Litoral-Delta Dunării. Primăria celui mai vechi oraş din România încasează o taxă specială de la proprietarii din Mamaia şi varsă 80% în bugetul Asociaţiei numite.
 
 
Citește materialul integral pe: info-sud-est.ro

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 20 May, 2016 09:47 A sosit vremea, ca, prin votul nostru, să-i ştergem definitiv pe fanarioţii ăşttia din istorie şi din vieţile noastre. Nu vedeţi că ne-au murdărit şi aerul pe care-l mai respirăm şi pe care ni-l vor pune la plată, în curând?!!