Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Infectiile respiratorii, in regres

ro

27 Nov, 2009 02:04 1256 Marime text
Situaţia datelor centralizate de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Constanţa, în perioada 16 - 22 noiembrie, arată că numărul pneumoniilor şi infecţiilor acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) a scăzut cu 18 procente, faţă de săptămâna precedentă.

În această perioadă au fost înregistrate opt suspiciuni de gripă sezonieră, toate internate la Spitalul de Boli Infecţioase, 649 de pneumonii şi 2.734 de IACRS. În cazul pneumoniilor, 85 dintre constănţenii diagnosticaţi cu această afecţiune au fost spitalizaţi. În aceeaşi situaţie s-au aflat şi alte 64 de persoane, cu IACRS, care au fost nevoite să rămână în spital.

Şi faţă de media ultimelor trei săptămâni s-a înregistrat o scădere cu 13% a numărului de îmbolnăviri.

La capitolul gripă nouă, numărul constănţenilor confirmaţi de Institutul Cantacuzino a ajuns la 33. Ieri, încă o femeie a fost trecută pe lista bolnavilor. Potrivit coordonatorului-şef al Serviciului Supraveghere - Control Boli Transmisibile Constanţa, dr. Mihaela Dinisov, este vorba despre o femeie adultă, care nu face parte din nicio colectivitate şcolară. Starea acesteia este stabilă şi urmează tratamentul.

Până ieri au fost înregistrate, în toată ţara, 2.666 cazuri de gripă nouă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii