Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Infectiile respiratorii fac tot mai multe victime

ro

29 Oct, 2009 01:59 1181 Marime text
Vremea capricioasă de săptămâna trecută a făcut ca tot mai mulţi constănţeni să aibă probleme de sănătate. Peste 2.500 de persoane au fost diagnosticate de către medicii de familie cu IACRS, infecţii acute ale căilor respiratorii superioare. Dintre aceştia, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, 70 au fost internaţi în spital din cauza stării generale de sănătate mult alterate.

Şi pneumoniile se pare că au început să-şi facă serios prezenţa în rândul constănţenilor. Medicii au stabilit acest diagnostic, în perioada 19 - 25 octombrie, la 631 de persoane. 56 dintre ele au necesitat şi internare pentru o mai bună supraveghere şi pentru un tratament corespunzător.

Comparativ cu numărul de îmbolnăviri depistate săptămâna precedentă, situaţia nu este deloc liniştitoare. Creşterea înregistrată este de aproape 16%.

Acelaşi lucru putem spune şi dacă facem media ultimelor trei săptămâni şi comparăm cu săptămâna 19 - 25 octombrie. Şi în acest caz se înregistrează o creştere de aproape 8%.

În ciuda acestor statistici care arată că ar fi cazul să fim ceva mai grijulii cu sănătatea noastră, există şi veşti bune. În primul rând, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, creşterea numărului de îmbolnăviri nu este semnificativă, iar gripa încă nu şi-a făcut apariţia în judeţ.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii