Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe Sărbătoarea Sacrificiului UDTTMR a împărţit pachete musulmanilor nevoiaşi din judeţul Constanţa (galerie foto)

ro

24 Oct, 2012 02:28 2649 Marime text
IMG_8994.jpg

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc, începând de mâine, Kurban Bayram-ul. Supranumit Sărbătoarea Sacrificiului, Kurban Bayramul ţine patru zile. În această lună, ultima din calendarul islamic, are loc pelerinajele tradiţionale la Mecca şi Medina. Potrivit tradiţiei islamice, musulmanii au obligaţia ca în această perioadă să sacrifice un batal, o oaie sau o vită. O treime se mănâncă alături de familie, o treime cu prietenii, iar o treime se dă nevoiaşilor.

Respectând tradiţia, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România (UDTTMR) a decis să sacrifice mai multe animale (vite) pentru a le da musulmanilor nevoiaşi din judeţul Constanţa. În acest sens, preşedintele UDTTMR Gelil Eserghep a împărţit ieri câteva sute de pachete celor nevoiaşi. Potrivit declaraţiilor sale, este prima acţiune de acest gen pe care UDTTMR a întreprins-o. Acestei acţiuni s-a alăturat şi senatorul Colegiului 3, social-democratul Alexandru Mazăre. Conform spuselor lui Eserghep, parlamentarul PSD nu e singurul care a spus „da" demersului UDTTMR, căci au răspuns pozitiv şi senatorii Nicolae Moga, Puiu Haşotti şi deputatul Mihai Lupu. La acţiunea de ieri a participat însă, alături de Eserghep, doar senatorul Mazăre.

În total, zilele acestea au fost împărţite peste 1.000 de pachete în mai multe localităţi constănţene: Valu lui Traian, Ovidiu, Eforie, Medgidia, Techirghiol.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii