Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:44 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inca un contract marca Radu (Mazare si Briban)

ro

05 Jan, 2010 01:12 6278 Marime text
cap_2.jpgHouse Consult îi are ca asociaţi pe Radu Briban şi pe soţia sa, Gabriela Maria # Afaceristul bucureştean mai apare implicat în societăţile Green Invest, Victoria Developement şi BRAGX Engineering

Din nou, un proiect al primăriei a ajuns pe mâna firmei House Consult. Societatea condusă de Radu Briban, fost şef al ANL-ului pe vremea lui Miron Mitrea, deţine un portofoliu impresionant de proiecte... în special „marcate" cu însemnele primăriei conduse de Radu Mazăre.

După ce a întocmit studiul de fezabilitate, a proiectat, a făcut macheta pentru primul cartier de locuinţe ieftine pentru tineri, cel de pe strada Baba Novac, iată că House-ul lui Briban se apucă şi de cel de-al doilea cartier, de pe strada Ştefăniţă Vodă. Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) a publicat în ultima zi a anului trecut anunţul 74.908 privitor la „serviciul de proiectare pentru faza studiu de fezabilitate aferent obiectivului de investiţii construire locuinţe ieftine pentru tineri destinate cumpărării şi lucrări tehnico-edilitare aferente ansamblului Ştefăniţă Vodă cartierul al 2-lea". Potrivit anunţului, firma House Consult va oferi municipalităţii servicii de arhitectură, servicii de inginerie şi servicii de inginerie integrată, servicii de proiectare peisagistică, servicii conexe de consultanţă ştiinţifică şi tehnică, servicii de testări şi analize tehnice. Contractul prevede elaborarea studiului de fezabilitate, a studiilor de teren însoţit de soft de prezentare, dar şi realizarea machetei. Pentru toate acestea, firma lui Briban va câştiga 2.294.142 de lei fără TVA, faţă de valoarea estimată de 2.83.06 de lei fără TVA. La licitaţie au participat, potrivit anunţului de pe SEAP, doi agenţi economici, însă „norocoasa" House Consult a fost declarată câştigătoare şi a devenit „titular" al contractului 169.155 din 2 decembrie 2009.

cartierul_de_locuinte_ieftine_pentru_tineri.jpgBani... fără număr

După cum spuneam, House-ul lui Radu Briban este o marcă de renume printre atribuirile de contracte ale primăriei Constanţa. Spre exemplu, societatea bucureşteană a bifat câteva dintre proiectele de anvergură cum ar fi: proiectarea cartierului de locuinţe pentru tineri din zona Baba Novac (1.209.000 euro), studii de teren şi de laborator pentru teleschiul nautic de pe lacul Siutghiol (14.208,84 de lei fără TVA), studiul de fezabilitate pentru Orăşelul Lacustru (9,5 miliarde de lei), dar, „serviciul de proiectare şi execuţie machetă pavilion expoziţional, inclusiv vizualizarea animată a obiectivului de investiţie prin intermediul unui soft de prezentare 3D şi mape de prezentare a obiectivului - construire locuinţe ieftine pentru tineri" (492.072,57 de lei fără TVA) şi proiectare parcare multietajată din zona Spiralului Clinic Judeţean de Urgenţă (288.350 d elei fără TVA). Acestea ar fi numai câteva exemple de afaceri pe care le-au făcut, împreună, cei doi Radu (Mazăre şi Briban). Ar mai trebui menţionat că toate proiectele enumerate îl au în distribuţie şi pe Felix Arsene de la Kalinia Proiect. SC House Consult îi are ca asociaţi pe Radu Briban şi pe soţia sa, Gabriela Maria. Afaceristul bucureştean mai apare implicat în societăţile Green Invest, Victoria Developement şi BRAGX Engineering. Presa centrală a prezentat faptul că House Consult a încheiat un parteneriat cu DM Properties din Bulgaria, pentru a vinde case de vacanţă construite în Sunny Beach. Contactat telefonic în legătură cu cel mai recent contract semnat cu primăria celuilalt Radu (Mazăre), Briban de la House Consult a declarat că noul cartier va avea 2516 apartamente şi că elaborarea studiului de fezabilitate se va finaliza la jumătatea acestei luni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii