Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Vinerea Mare Chiru a îmbrăcat portul popular românesc la emisiunea „O dată-n viaţă"

ro

18 Apr, 2012 01:18 2849 Marime text
Chiru_Gigi_Chiru_1.jpgPreşedintele PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, a participat, în Vinerea Mare, la emisiunea „O dată-n viaţă" difuzată de postul public de televiziune şi prezentată de Iuliana Tudor. Emisiunea are formatul unui concurs de divertisment şi abordează în special teme din sfera cântecului şi dansului popular. Candidatul la mandatul de primar al municipiului Constanţa a reprezentat, în cadrul acestei emisiuni, zona Dobrogei. El a interpretat melodia „Hai, Dunărea mea" şi, în duet cu Aneta Stan, „Plină e lumea de dor". Ulterior emisiunii, Chiru a mărturisit că nu a fost o experienţă uşoară, dar că, în pofida acestui aspect, speră că a reuşit să reprezinte „cu demnitate Dobrogea şi folclorul dobrogean".

În contextul emisiunii găzduite de TVR 1, aspirantul la funcţia de edil-şef al Constanţei a avut ocazia, potrivit declaraţiilor sale, să îmbrace portul popular după aproximativ 30 de ani de când a făcut asta ultima dată. Se întâmpla, susţine el, pe vremea când era elev de gimnaziu, în clasa a VII-a. Liderul Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa a declarat că „emisiunea a fost foarte frumoasă", pentru că „îţi creează un sentiment de românism adevărat, de patriotism, iar îmbrăcat în portul popular te gândeşti la originea românilor, la strămoşi".

„O dată-n viaţă" reuneşte oameni cu notorietate - artişti, politicieni, oameni de afaceri, muzicieni - din diferite regiuni ale ţării şi are, pe lângă componenta de divertisment, o latură socială, căci în cadrul emisiunii sunt prezentate trei cazuri sociale care provin din zonele reprezentate de concurenţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • c tina 08 May, 2012 10:28 un om de valoare,mult succes in tot ce v-ati propus