Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În nordul staţiunii Mamaia Bloc de apartamente în regim hotelier, construit de un traducător de limbă rusă autorizat (document)

ro

24 Jul, 2015 00:00 2717 Marime text
În luna mai a acestui an, la Primăria Constanţa a fost depusă solicitarea de eliberare a certificatului de urbanism pentru „construire imobil D+P+6-7-8E cu funcţiunea de hotel apartament“ de către Victoria Berdilă. Din detaliile oferite de urbaniştii Primăriei, construcţia ţintea chiar inima staţiunii Mamaia, zona Cazino, în certificatul de urbanism nr. 1563 nefiind prezentate alte detalii legate de localizarea exactă şi, deşi există numeroase şantiere active în zonă, niciunul nu avea aceste specificaţii. Am şi aflat de ce nu am găsit la acea data şantierul cu pricina: pentru că zona era alta.
 
Victoria Berdilă, alături de soţul ei Constantin, dar şi împreună cu Iurie şi Silvia Emilian şi Galina Ţariuc, au depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „construire imobil D+P+6-7-8E cu funcţiunea de hotel apartament“, în care se menţionează că amplasamentul este Zona Butoaie, Lot 6, pe malul Lacului Siutghiol. „Terenul pe care se propune realizarea noului obiectiv, are o suprafată de 500,03 mp cf. actelor şi măsurătorilor cadastrale şi se află în proprietatea beneficiarilor în baza Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub numărul 491/23.03.2015 la BNP Anastase Eugen-George. Conform Certificatului de Urbanism nr. 1563/19.05.2015 (anexa 3), folosirea actuală a amplasamentului vizat este teren liber, iar destinaţia stabilită prin planurile de urbanism şi amenajare a teritoriului aprobate este: funcţiuni turism-hotel, hotel apatament, vild/pensiune turistică, structuri de primire turistică cu facilităţi pentru tratament balnear, bungalouri, camping“, se arată în Memoriul de prezentare. Construcţia va avea 38 de unităţi locative şi 28 de locuri de parcare, dintre care 21 vor fi la demisol şi alte 7 la nivelul terenului, la exterior.
 
La o simplă căutare pe Internet, Victoria Berdilă apare ca având profesia de traducător de limbă rusă autorizat. Cotidianul ZIUA de Constanţa a încercat să obţină un punct de vedere de la aceasta în luna mai, cu privire la locul unde avea să fie construit noul bloc de apartamente din staţiunea Mamaia (căci zona este destul de aglomerată), însă Victoria Berdilă nu a dorit să comenteze în niciun fel.
 
Victoria Berdilă mai este implicată într-o serie de afaceri de dezvoltare imobiliară, potrivit datelor de la Primăria Constanţa. Astfel, pe 9 februarie, Constantin şi Victoria Berdilă au obţinut autorizaţia de construire a blocului de opt nivele de pe aleea Universităţii, alături de Victor şi Snejana Sîmbotean - medic specialist obstetrică-ginecologie, Mădălina şi Andy-Iulian Jalbă, Chiraţa Fuduli - moştenitoarea lui Anton Fuduli, defunctul preşedinte al Curţii de Apel Constanţa, Antonela Cătălina Mănăilă şi Dan Cristian Mănăilă - ambii fiind membri ai Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR). Şi mai interesant este că cei din urmă apar şi pe lista cererilor speciale pentru apartamentele puse la dispoziţie de Primăria Constanţa prin programul „Locuinţe ieftine pentru tineri“ din anul 2008, la poziţia 120.
 
Citeşte şi:

Partener de afaceri cu medici ginecologi şi experţi ANEVAR: Zona Cazino Mamaia se va aglomera cu încă un bloc de apartamente
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii