Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În lipsa metodologiei, elevii şi studenţii rămân fără burse

ro

23 Sep, 2011 02:10 1145 Marime text
Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa aşteaptă şi la ora actuală metodologia în baza căreia să le fie plătite elevilor bursele de performanţă, de studiu, de merit sau cele sociale.

Potrivit contabilului-şef al ISJ Constanţa, Aurel Tudorică, metodologia ar putea fi publicată până pe data de 9 octombrie, urmând ca după această dată să fie stabilită şi valoarea burselor. „Dacă va fi cazul, elevii vor primi retroactiv banii. Ei au dreptul la burse începând cu data de 12 septembrie", a menţionat contabilul-şef din cadrul ISJ.

Conform Legii Educaţiei Naţionale 1/2011, articolul 82, bursele se asigură din finanţare complementară, stabilită de consiliile locale. La acelaşi articol se arată că elevii de la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar de stat pot beneficia de burse de performanţă, de burse de merit, de burse de studiu şi de burse de ajutor social. Cuantumul unei burse acordate din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat şi numărul acestora se stabilesc anual prin hotărâre a consiliului local, respectiv a consiliului judeţean. Potrivit legii sus menţionate, elevii pot beneficia şi de burse pe bază de contract încheiat cu operatori economici ori cu alte persoane juridice sau fizice, precum şi de credite pentru studiu acordate de bănci, în condiţiile legii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii