Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În echipa cui „joacă" Elena Frîncu?! (document)

ro

26 Nov, 2010 02:10 4440 Marime text
cap_5.jpgÎn Fundaţia pentru Promovarea Sportului Constănţean, Frîncu este colegă cu persoane foarte interesante: Cristian-Bogdan Zgabercea, Marius Puşcaşi, Gheorghe Slabu şi Carmen-Florentina Vasile

Francu_Elena_Francu_01.jpgElena Frîncu, proaspăt unsă şefă peste Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, a trecut peste toate furtunile politice.

Fără a fi înregimentată în vreo formaţiune politică, fosta handbalistă a rezistat schimbărilor, fiind acceptată, de PSD şi, mai nou, de PDL. Spune că a avut „susţinerea valorii profesionale". Asta, în condiţiile în care şeful interimar al organizaţiei judeţene Constanţa, Mircea Banias, nu şi-a arătat susţinerea pentru niciuna dintre candidate, chiar dacă printre ele se aflau şi colege de-ale sale de partid. Mai exact, cum şi tăcerea este un răspuns, Banias a evitat să susţină pe cineva, dându-şi acordul, tacit (chiar dacă se aude că şi verbal) pentru înscăunarea Elenei Frîncu. Fosta sportivă a avut „spate". Vorba umblă cum că pentru ea au intervenit marii sportivi ai ţării, cum ar fi Gică Hagi şi Nadia Comăneci. Şi tot bârfele spun că intervenţiile au venit în urma unor lamentări ale Elenei Frîncu. De care parte se află adevărul, nu se ştie. Însă, un lucru este cert: Frîncu a fost văzută pentru o bună perioadă de timp ca fiind apropiată a Partidului Social Democrat. Ba chiar, în Fundaţia pentru Promovarea Sportului Constănţean, este colegă cu persoane foarte interesante: Cristian-Bogdan Zgabercea (angajat al Consiliului Judeţean), Marius Puşcaşi (inculpat în dosarul retrocedărilor alături de Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi alţii), Gheorghe Slabu (partener de afaceri al Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu, proprietar al unei jumătăţi din Cazinoul din Mamaia şi preşedinte al clubului CS Tomis) şi Carmen-Florentina Vasile (angajată a CJC şi membră în CA-ul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă). Nu mai trebuie menţionat câţi bani a primit această fundaţie din bugetul judeţului...

PSD-iştii, iubitori de sport

Apropierea de oamenii PSD-ului nu este întâmplătoare pentru Frîncu, mai ales că majoritatea conducătorilor sunt colegi de „barcă" ai lui Radu Mazăre. Şi nu trebuie să uităm că Sorin Strutinsky se ocupă de voleiul masculin (CVM Tomis), Ali Nurhan şi Nicuşor Constantinescu de handbalul masculin (HCM), Gică Slabu de handbalul feminin (CS Tomis), Gabi Stan este membru al Futsal Municipal, iar în Volei 2004 Tomis Constanţa regăsim o echipă de... aur: preşedinte de onoare - Sorin Strutinsky, preşedinte - Cristian Zgabercea, director general - Carmen Vasile. Şi lista poate continua. Pentru că toţi social-democraţii constănţeni sau apropiaţii organizaţiei par a fi pasionaţi de diverse sporturi care au primit, în anii buni din punct de vedere financiar (şi nu numai), sume importante de bani de la bugetul judeţean sau local. Şi uite cum Elena Frîncu a pus-o de-o fundaţie cu apropiaţii lui Nicuşor Constantinescu, prieten cu Radu Mazăre. Fondatorii Fundaţiei pentru Promovarea Sportului Constănţean pot fi găsiţi foarte uşor, pe site-ul Ministerului Justiţiei (www.just.ro ), la secţiunea dedicată indexului persoanelor juridice fără scop patrimonial - fundaţii (http://www.just.ro/Portals/0/WWWW/files/registrul_ong/Fundatii12112010.pdf ).

Iar aceasta nu este singura legătură cu aripa social-democrată. Nici afacerile nu au fost ţinute departe de activitatea Elenei Frîncu. Bineînţeles, nu „pe faţă". Spre exemplu, fosta Direcţie de Sport Judeţeană, contopită acum cu cea pentru Tineret şi transformată în Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, are în patrimoniu Hotelul Sport de pe strada Mircea cel Bătrân, unitate de cazare care, teoretic, ar fi trebuit să deservească sportivii veniţi la Constanţa. Numai că, în destul de multe cazuri, aceştia au fost trimişi către alte locuri, cum ar fi hotelurile Oxford şi Malibu, proprietăţi ale afaceristului Costică Zelcă, tovarăş al primarului Mazăre. Acesta a şi recunoscut faptul că DSJ-ul Elenei Frîncu i-a mai dat clienţi: „Am mai cazat nişte sportivi. Ori au venit direct prin cluburi, ori prin recomandări. Dar, în principiu, şi prin doamna Frîncu. Am negociat preţuri bune, iar aici au condiţii foarte bune". Aceasta este Elena Frîncu, fosta sportivă care ocupă un post repartizat Partidului Democrat Liberal.

Averea

Potrivit declaraţiei de avere postate pe site-ul DSJ Constanţa şi semnate pe 19 octombrie a.c., Frîncu deţine jumătate dintr-un teren de 400 mp în Kogălniceanu (cumpărat în 2004) şi un altul, de 500 mp, în Cumpăna (obţinut în 2008 în urma unei donaţii). Despre primul teren s-a tot discutat în urmă cu ceva ani, când s-a descoperit că pământul cumpărat de Elena Frîncu la licitaţie era, de fapt, amplasat pe stadionul din Mihail Kogălniceanu. Aşadar, se spunea în 2006 că cea care conducea şi la acea vreme destinele sportului local s-a împroprietărit pe stadionul pe care poate că ar fi trebuit să-l modernizeze, nu să-l transforme în loc pentru construit case. Fosta sportivă este proprietara unui apartament în Constanţa, cumpărat în 1989 şi al unui Audi A3, fabricat în 2008. Deţine trei depozite bancare: 30.140 de lei, 6.400 de euro şi 15.259 de dolari şi nicio datorie la bănci. A câştigat 55.101 de lei din salariul de director al DSJ Constanţa, 7.619 lei ca lector universitar şi 3.175 de lei pentru că este membru al COSR. Potrivit declaraţiei de interese, deţine acţiuni la SC Dobrogea, SNC şi SIF şi este preşedintele Fundaţiei Sportin, dar şi membru al Fundaţiei Atletismului Românesc, al Fundaţiei Casa Campionilor, al Fundaţiei Olimpica Română, al Fundaţiei Callatis şi al Fundaţiei Estuar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un cetatean 26 Nov, 2010 21:36 Cind esti primul DTSJ din tara nu pot intelege de ce trebuie schimbare. Sa stricam tot ce mai bun?
  • suporter 26 Nov, 2010 21:00 Pacat ca nu isi da seama cat de penibila e. Putea sa se retraga, nu sa se milogeasca de toti si apoi sa declare cat de profesionista e. Poate la carat sacose.
  • dstj 26 Nov, 2010 10:53 Ce nu se stie, in echipa care o promoveaza. Cate pile si-a pus in functiune ca sa ramana pe functie......Asa e la noi, la vremuri noi toi noi.