Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:28 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„În duel” pentru conducerea Bibliotecii Judeţene Corina Apostoleanu vs. Cornelia Pariza

ro

09 Oct, 2013 00:00 3240 Marime text
Ieri a avut loc a doua etapă a concursului de proiecte de management pentru ocuparea postului de director al Bibliotecii Judeţene I. N. Roman, etapă ce a constat în proba interviului. Amintim că, în intervalul septembrie - octombrie, Consiliul Judeţean Constanţa a organizat concursul pentru conducerea acestei instituţii de cultură şi că prima etapă a competiţiei a constat în analizarea proiectelor de management de către o comisie de specialitate.

Aşa cum anunţam încă de acum o lună, actualul director interimar al bibliotecii, Cornelia Pariza, îşi doreşte să asigure în continuare conducerea instituţiei, fapt pentru care a şi participat la concurs. Pariza lucrează în cadrul Bibliotecii Judeţene I. N. Roman din anul 1996. A fost, pe rând, bibliotecar la Biblioteca Britanică din I. N. Roman şi bibliograf la Centrul de Informare Comunitară din cadrul aceleiaşi instituţii. Licenţiată în Filosofie, Cornelia Pariza a urmat studii post-universitare şi numeroase cursuri de perfecţionare.

Cine este însă contracandidatul actualului director interimar? Ei, bine, potrivit unor surse din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, la concurs a participat şi Corina Apostoleanu, şef serviciu Prelucrare, dezvoltare, colecţii, informare bibliografică şi comunitară al Bibliotecii Judeţene. Aşadar, un al doilea aspirant la şefia bibliotecii, din interiorul aceleiaşi instituţii.
Corina Apostoleanu a absolvit, în 1986, Facultatea de Litere, Secţia Română - Engleză din cadrul Universităţii Craiova. Are studii post-universitare în biblioteconomie şi ştiinţele informării şi, de asemenea, un doctorat în biblioteconomie. De-a lungul timpului, a participat la sesiuni de comunicări ştiinţifice şi a publicat în revistele Tomis, Exponto, Agora.
Aceleaşi surse susţin că rezultatele concursului ar putea să fie date în cursul acestei zile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii