Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În documente, Gâmbuţeanu încă este președintele CA RAJDP Constanţa caută furnizor de utilaje şi echipamente pentru atelierul de bărci

ro

14 Jul, 2015 00:00 2170 Marime text
După ce a atribuit contractul pentru împletit coşuri de răchită şi de confecţionat unelte pescăreşti către firma Casido SRL din Brăila, asupra căreia vom reveni mai târziu, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa caută un furnizor de utilaje şi echipamente pentru înfiinţarea unui atelier de construcţii bărci în oraşul Hârşova. Precizăm că, tot anul acesta, mai precis pe 27 aprilie, aceeaşi firmă din Brăila, Casido SRL, şi-a adjudecat contractul „Lucrări pentru obiectivul «înfiinţare atelier de construcţii bărci»“ cu RAJDP, pentru suma de 736.702 lei, fiind şi de această data unicul ofertant.

Gâmbuţeanu, încă președinte al CA-ului, în acte

Acum, RAJDP caută un adjudecatar pentru contractul „Furnizare utilaje şi echipamente obiectiv Înfiinţare atelier de construcţii bărci - Oraşul Hârşova“, având o valoare estimată de 235.562 de lei. Deşi Consiliul de Administraţie ales săptămâna trecută este altul, iar Adrian Gâmbuţeanu nu mai este preşedintele acestuia, în procedura de licitaţie lansată pe portalul achiziţiilor publice ieri, 13 iulie, din comisia de evaluare a ofertelor fac parte următorii: Adrian George Gâmbuţeanu - preşedinte CA, Mariana Pârvu - membru CA, Aurelian Cătălin Pilcă - membru CA, Mădălin Mihai Ticu - membru CA, Georgeta Popescu - membru CA, Niculae Gheorghe - director executiv comercial; Elena Mihaela Iordache - director executiv economic; Lucian Poserba - director executiv tehnic; Nicoleta Tarsana Leopea - şef Serviciu juridic, Rodica Lăpuşte - sef Birou juridic, Florin Badea - preşedinte comisie de evaluare; Daniel Cristu - membru comisie de evaluare; Nicolai Denisov - membru comisie de evaluare; Daniela Lăcrămioara Moise - membru comisie de evaluare şi George Eftimie - membru secretar.
Ofertele pentru acest contract pot fi depuse până pe 28 iulie, la ora 15.00. Contractul este finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit - POP 2007 - 2013. Ofertele vor fi evaluate până la data 20 august.
 
Nu trebuie omis faptul că, la şedinţa din 3 octombrie 2014, consilierii judeţeni au aprobat un proiect de hotărâre prin care au „consfinţit“ un protocol de colaborare între RAJDP şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa. Potrivit acestui proiect de hotărâre, RAJDP avea să furnizeze, cu titlu gratuit, patru tone de răchită „necesară realizării cursurilor de calificare pentru împletitori nuiele“, cursuri efectuate în cadrul proiectului „Incluziune socială pentru o viaţă mai bună“. De răchită nu duce lipsă RAJDP-ul, căci cine păstrează are. În anul 2011, era lansată o procedură de achiziţie pentru cumpărarea de butaşi de răchită şi de salcie. Valoarea estimată a acestui contract a fost de 170.000 de lei fără TVA.

Ce spune Registrul Comerţului despre firma brăileană Casido SRL

Revenind însă la firma care şi-a adjudecat deja două contracte cu RAJDP-ul - pentru împletit coşuri de răchită şi confecţionat unelte pescăreşti şi pentru «înfiinţare atelier de construcţii bărci», Casido SRL din Brăila, trebuie spus că informaţiile despre această societate sunt foarte interesante. Având în prezent sediul în Brăila (până în 2009 a funcţionat la Galaţi), aceasta figurează la Registrul Comerţului cu doi asociaţi, respectiv Cristina Liliana Emanuela Marian şi Virgil Laurenţiu Marian, cel din urmă fiind şi administrator. Firma a fost înfiinţată în anul 1993, iar la finalul anului 2014, declarase o cifră de afaceri de 6.804.400 de lei, un profit net de 163.849 de lei, având doar şapte salariaţi. SC Casido SRL este o firmă recunoscută în domeniul achiziţiilor publice, din 2007 până în prezent ea numărând aproximativ 100 de astfel de contracte în valoare de peste 15 milioane de lei, deşi la Constanţa, până acum, nu putem vorbi decât despre cele două încheiate cu RAJDP, din această primăvară. Despre cel care păstoreşte firma, mai exact, Laurenţiu Marian, se spune că ar fi un apropiat al liderilor PDL din estul ţării.
 
Potrivit cotidianelor centrale, firma Casido SRL din Brăila este un partener tradiţional al MAE, în anul 2010 primind de la Ministerul de Externe contractele de amenajare a consulatelor de la Bălţi şi Odessa. Ziaruldinmuscel.ro notează că firma s-a ocupat de amenajarea sediului Consulatului General de la Cahul, pe vremea când la frâiele Ministerului Afacerilor Externe se afla Teodor Baconschi. Adjudecarea lucrărilor s-a făcut prin licitaţie publică de firma Casido SRL Brăila - firmă al cărei obiect de activitate era realizarea de sisteme de alarmă, pază şi securitate. Lucrarea a fost subcontractată firmei SA Rubin - 206 Cahul - Republica Moldova. Valoarea totală a subcontractării, agreată de ambele societăţi, a fost de 229.651,08 euro, iar valoarea contractului atribuit de MAE firmei SC Casido SRL pentru reabilitarea sediului Consulatului din Cahul a fost de 460.000 de euro. Aceeaşi societate comercială din Brăila a mai obţinut în luna iulie a anului 2010 un contract de la Ministerul Finanţelor Publice, în valoare de 190.000 de euro, pentru „servicii de întreţinere şi reparaţii aparate aer condiţionat pentru un număr total de 604 echipamente, de la sediile din Bucureşti ale Ministerului Finanţelor, ale ANAF şi ale Autorităţii Naţionale a Vămilor. În anul 2012, a încercat să pună mâna pe un contract de 2,44 milioane de lei prin care se angaja să monteze în Parchetul General instalaţii sisteme de securitate, anti-incendiu şi camere de supraveghere”, mai notează publicaţia musceleană.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii