Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În căutarea ţinutei pentru balul de absolvire CCINA Constanţa aşteaptă tinerii la Târgul Naţional TINIMTEX (galerie foto)

ro

11 May, 2017 00:00 2880 Marime text
Rochii, costume, bluze, tricouri, pălării, costume de baie, încălţăminte, marochinărie, îmbrăcăminte din piele şi blană, precum şi accesorii din noile colecţii. Toate pot fi achiziţionate la cea de-a 70-a ediţie a Târgului Naţional de Îmbrăcăminte şi Încălţăminte TINIMTEX.
 
Timp de cinci zile, între 10 şi 14 mai 2017, constănţenii sunt aşteptaţi la Pavilionul Expoziţional şi la Centrul de Afaceri Eurolitoral, din staţiunea Mamaia, unde pot să-şi reînnoiască garderoba de vară. Mai mult, expozanţii propun publicului constănţean o ofertă extrem de variată, menită să satisfacă toate gusturile, atât din punctul de vedere al calităţii produselor expuse, cât şi din perspectiva preţurilor, extrem de atractive pentru cumpărători. Ediţia din luna mai a târgului TINIMTEX se remarcă în special prin multitudinea toaletelor de baluri de absolvire a claselor a VIII-a şi a XII-a, dar şi prin frumuseţea colecţiilor create pentru zilele frumoase de vară.
 
Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA), în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa (CJC), organizează, în perioada 10 - 14 mai, cea de a 70-a ediţie a Târgului Naţional de Îmbrăcăminte şi Încălţăminte TINIMTEX, cel mai mare eveniment de profil din ţară în domeniul industriei uşoare, cu tradiţie pentru zona Dobrogea.
 
TINIMTEX este una dintre manifestările expoziţionale care s-au bucurat de cel mai mare succes în rândul expozanţilor, dar şi al vizitatorilor. Organizarea acestui târg a reprezentat continuarea tradiţiei acţiunilor de contractare ce aveau loc anual încă din anii ’70 - ’80. Evenimentul a fost organizat, începând cu anul 1991, de Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), în colaborare cu CCINA Constanţa, la Neptun şi la Eforie Nord. În anul 2000, conducerea CCIR a hotărât ca târgul TINIMTEX să fie organizat de Romexpo, în colaborare cu CCINA Constanţa. Această colaborare a continuat până în anul 2009, când CCINA Constanţa a devenit unicul organizator al evenimentului.
 
În anul 2003, la iniţiativa şi intervenţia lui Mihai Daraban, preşedintele CCINA, târgul TINIMTEX, ediţia de primăvară, a fost mutat de la laşi, unde se desfăşura în mod tradiţional, la Mamaia, iar ulterior s-a renunţat la organizarea acestui eveniment la Neptun şi Eforie Nord, toate cele trei ediţii anuale (din februarie, mai şi septembrie) ale târgului fiind mutate în staţiunea Mamaia, unde existau mai multe spaţii disponibile pentru amenajarea standurilor expoziţionale (în restaurante şi holuri de hoteluri). Din anul 2009, după finalizarea lucrărilor la Pavilionul Expoziţional, aparţinând Consiliului Judeţean Constanţa, TINIMTEX se desfăşoară în doar două locaţii, respectiv obiectivul menţionat - parter şi etaj şi Centrul de Afaceri Eurolitoral, suprafaţa acestora acoperind vechile locaţii din restaurante şi hoteluri.

Haine şi accesorii de la 200 de firme

Cea de-a 70-a ediţie a târgului se desfăşoară la Pavilionul Expoziţional şi la Centrul de Afaceri Eurolitoral, din staţiunea Mamaia, pe o suprafaţă totală de 5.500 mp. La ediţia actuală expun circa 200 de firme, producători şi comercianţi de îmbrăcăminte şi încălţăminte din întreaga ţară, majoritatea acestora fiind participanţi fideli la eveniment. În cadrul TINIMTEX, producătorii, care prezintă, la fiecare ediţie, colecţii noi şi diversificate, au, pe de o parte, prilejul de a întâlni comercianţii din domeniu, iar pe de altă parte, iau contact direct cu publicul larg interesat de acest segment de piaţă. Colecţiile pentru vara anului 2017, ale producătorilor români, aduc cele mai noi tendinţe în atenţia publicului constănţean, cât şi a sectorului business, reprezentat de profesioniştii din domeniu. La ediţia din luna mai a TINIMTEX, circa 10% din totalul firmelor prezente la târg se află la prima participare.

Firme din Bucureşti, Constanţa, Braşov, Iaşi, Arad 

Potrivit CCINA, din totalul participanţilor, 70% sunt producători, iar 30%, comercianţi. La târg sunt prezente firme din Bucureşti (34%), Constanţa (12%), Braşov (7%), Iaşi (5%), Arad, Prahova, Satu Mare, Neamţ, Suceava, Argeş (câte 4%), Mureş, Cluj, Timişoara, Vrancea (câte 3%), Sibiu, Buzău, Vaslui, Galaţi, Olt, Bacău, Brăila, Botoşani, Giurgiu (6%). De asemenea, din totalul de 200 de firme, 112 sunt de confecţii adulţi (femei, bărbaţi, tineret - Pavilion parter), 32, de tricotaje, lenjerii, lenjerii de pat, home & deco (Pavilion etaj), iar 56, de marochinărie, încălţăminte şi pielărie (Centrul de Afaceri Eurolitoral).
 
TINIMTEX va fi structurat astfel: Pavilion Expoziţional parter - îmbrăcăminte adulţi, Pavilion Expoziţional etaj - îmbrăcăminte adulţi şi copii, lenjerie, home & deco, accesorii, Centrul de Afaceri Eurolitoral - încălţăminte, marochinărie, îmbrăcăminte din piele şi blană, accesorii.
 
Program de vizitare: 10 - 13 mai, intervalul orar 10.00 - 20.00, duminică, 14 mai, intervalul orar 10.00 - 16.00.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii