Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În 2012, vindea apartamente Consiliului Judeţean Constanţa Costică Zelcă ridică un nou cartier rezidenţial în Mamaia

ro

12 Nov, 2014 00:00 3270 Marime text
Cunoscutul om de afaceri Costică Zelcă va ridica, în staţiunea Mamaia, zona Tabără nord, nr. careu C1, lot 11,12, 15, 16, 17, trei imobile. Potrivit certificatului de urbanism nr. 3515, eliberat de Primăria Municipiului Constanţa, beneficiarul, societatea Stop SRL, va construi trei imobile: „P+5-7E pe loturile 11,15,16, imobil P+5-6E pe lotul 17, cu funcţiunea de spaţii comerciale la parter şi apartamente de vacanţă la etaje, şi un imobil P+4E pe lotul 12, cu funcţiunea de parcare“. Actul emis de municipalitate este valabil până pe data de 10 noiembrie 2016. „Este vorba despre o investiţie de circa 8 milioane de euro. Două blocuri au destinaţia apartamente, iar cel de-al treilea, P+4 etaje, va fi o parcare. Blocurile vor fi situate în spatele complexului Mamaia Summerland şi vor forma un cartier rezidenţial“, a declarat, pentru cotidianului ZIUA de Constanţa, Costică Zelcă, patronul societăţii Stop SRL.

Despre Stop SRL

SC Stop SRL a fost înfiinţată în anul 1993 şi are sediul social pe strada Dezrobirii nr. 92, având ca obiect principal de activitate „comerţ cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule“. Capitalul social subscris este de 1.192.000 de lei, integral vărsat. Numărul de părţi sociale este de 11.920 de lei, valoarea uneia fiind de 100 de lei. Societatea are ca asociaţi o persoană juridică şi două persoane fizice: SC Millenium Global Development SA, cu sediul social pe strada Pescarilor, care deţine 5.960 de părţi sociale, Silvia Zelca, care deţine 596 de părţi sociale, şi Costică Zelcă, care deţine 5.364 de părţi sociale. Administratorul societăţii este Costică Zelcă. SC STOP SRL este un jucător de vază pe piaţa de afaceri din Constanţa. Costică Zelcă, unul dintre acţionarii societăţii şi apropiat al primarului Radu Mazăre, este patronul Hotelurilor Oxford şi Malibu. Cel din urmă găzduieşte şedinţele de Consiliu Local, desfăşurate sub „bagheta“ primarului Radu Mazăre. În spatele firmei Millenium Global Trade Development SA se află Sorina-Gina Hortolomei-Moscu.

Scandalul „apartamente pentru medici“

În şedinţa din 25 octombrie 2012, Consiliul Judeţean Constanţa a decis să cazeze 20 de medici şi cinci angajaţi proprii în locuinţe de serviciu. Proiectul de hotărâre supus votului consilierilor judeţeni arată că cele 25 de persoane vor fi cazate în vile situate pe bulevardul Mamaia, numerele 534, 538 şi 542. Este vorba despre cartierul Mamaia Summerland, administrat de Costică Zelcă. Pentru apartamentele medicilor, CJC a cheltuit 3,6 milioane de euro. Istoria apartamentelor despre care vorbim este una destul de tumultoasă, iar cu privire la situaţia acestor construcţii, regăsim nereguli scoase la lumină de Curtea de Conturi (CCR) şi făcute publice în Raportul pe anul 2012. Astfel, CCR a constatat că au fost efectuate plăţi nelegale de peste 1.138.000 de lei către SC STOP SRL, societatea care a construit blocurile de apartamente pentru medici şi care este administrată de Costică Zelcă. Locuinţele de serviciu cumpărate de CJ Constanţa sunt situate în cartierul exclusivist Mamaia Summerland, pe plaja Fratelli.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii