Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:13 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de colecţie! Bulevarde aerisite, verdeaţă şi clădiri în acelaşi stil de pe litoralul românesc (galerie foto+video)

ro

08 Feb, 2017 00:00 5776 Marime text
Un clip care circulă în mediul online în ultima perioadă ne oferă o frântură din aerul boem al litoralului românesc de altădată. Bulevarde aerisite, multă verdeaţă, clădiri în acelaşi stil, plaje largi şi înverzite imortalizate în câteva sute de fotografii de colecţie, vederi şi imagini de arhivă îi atrag pe nostalgici, dar şi pe cei ce regretă modul în care s-au transformat staţiunile de pe litoralul românesc în ultimii ani.
 
La clipul publicat pe YouTube, intitulat „Litoralul românesc în anii săi de glorie“, mai mulţi utilizatori au lăsat comentarii în care deplâng modul în care arată litoralul acum.
 
„Cât de frumos şi natural era pe atunci... Acum e iadul pe Pământ, unde predomină huliganismul, mizeria şi drogurile, asociate cu infracţiunile. Nimic nu mai este autentic...“, a scris un alt nostalgic. 
 
„O frumuseţe era pe atunci şi cât de frumos era! Oamenii erau amabili şi educaţi, la fiecare pas îţi săreau în ajutor. Acum… o mizerie de nedescris şi mult haos. Îmi vine să plâng de modul în care arată litoralul românesc. S-au distrus adevăratele valori ale ţării“, susţine, pe YouTube, un alt român.
 
„Dincolo de arhitectura simplă şi foarte aerisită a litoralului românesc din anii '60 - '70… să mai spunem că «nenorociţii» (am pus ghilimelele de rigoare) de comunişti chiar ştiau să atragă turiştii străini, să intre valuta în ţară, să se spună cuvinte la superlativ despre frumuseţile munţilor şi litoralului românesc!!! În ziua de azi se mai întâmplă aşa ceva?“, mai afirmă un nostalgic.
 
Dacă vreţi să vă delectaţi pentru aproape 30 de minute cu imagini surprinse în cursul zilei, dar şi la lumina înserării, în staţiunile Venus, Saturn, Olimp, Mamaia, cu hotelurile, străzile şi plajele din perioada de dinainte de 1989, filmul este disponibil aici: „Litoralul românesc în anii săi de glorie“
  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii