Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hoții au dat atacul la Mănăstirea Colilia, reabilitată de Gigi Becali. Măicuțele au rămas în beznă și fără căldură

ro

02 Nov, 2017 21:29 3149 Marime text
Probleme grave pentru măicuțele de la Mănăstirea Colilia din județul Constanța, după ce hoții au dat atacul și au furat cele două generatoare electrice cu ajutorul cărora aveau energie electrică și se încălzeau.Mănăstirea a fost reabilitată cu ajutorul lui Gigi Becali. 
 
Incidentul a fost făcut public pe Facebook de enoriașe care au luat inițiativă pentru a le ajuta.

”Dragi prieteni, cunoștințe și oricine citește acest mesaj. Avem nevoie de ajutor pentru maicile de la Mănăstirea Colilia. Acum când frigul bate la ușă, oameni josnici le-au furat generatorul cu benzină cu tot. Au rămas în frig, fără căldură, fără lumină. Credeți că cineva poate ajuta? Poate cineva dona un generator? Sau strângem baniși le cumpărăm unul? Ce spuneți? Haideți să le facem un bine, nu putem ține niște suflete care se roagă pentru noi în frig și pe întuneric! Va mulțumesc din suflet. Va rog să dați și share, poate cineva are potența financiară și face acest gest.” – se arată în mesajul transmis de Carmen Lungu, președintele Crucii Roșii Constanța pe Facebook.


Ulterior, aceasta a revenit cu un nou mesaj.

”Acum câteva zile va ceream ajutorul pentru măicuțele de la Mănăstirea Colilia deoarece au intrat hoții și le-au furat două generatoare. Mai aveau unul care consuma foarte mult și îl foloseau rar, acum de nevoie l-au folosit pe el...dar astă noapte hoții au lovit din nou....au luat și ultima sursă.....Am fost astăzi acolo sa le duc bănuții strânși, nu au fost foarte mulți, dar au fost dăruiți cu dragoste pentru ele, vă mulțumește Maica Stareță tuturor. Am plecat cu sufletul greu, dacă hoții nu au nici Dumnezeu....ce pretenții sa mai emitem noi? La câți s-au eliberat....ferească sfântul..... Oricum au nevoie de ajutor in continuare, stau în frig și întuneric .....vă rog să dați Share, poate cineva le poate ajuta. Vă mulțumesc” – este mesajul postat de Carmen Lungu.

 
Apel pentru a le ajuta pe măicuțele de la mănăstirea Colilia a fost făcut și de Laura Caloean, de la Arhiepiscopia Tomisului.
 

”Mănăstirea Colilia, în frig și întuneric. În decursul a 10 zile au fost furate generatoarele care le asigurau lumina, căldură și apă curentă.Primul telefon primit dimineața zilei de azi a fost de la Maica Rafaela. „Ne-au furat și ultimul generator”. Am rămas fără cuvinte. Ne-am văzut ieri, când mi-a povestit, zâmbind, cum le-au fost furate în noaptea de 23 spre 24 octombrie două generatoare. La începutul anului 2017 maica stareță Rafaela a fost nevoită să facă un împrumut pentru a achiziționa un generator de o capacitate mai mare (la care încă mai are de plătit), pentru a asigura lumina și căldură în mănăstire și în locuințele sociale care aparțin mănăstirii. Cel de-al doilea generator era folosit pentru a le asigura apă curentă în mănăstire. Deși vorbea senin, ochii o trădau, se putea citi în ei durerea și suferință. „Mai avem un generator mai vechi, care abia face față. Că să putem aprinde lumina, trebuie să scoatem frigiderele din priză. Dacă vrem să călcăm ceva, la fel, iar căldură nu avem deloc!” „- Și ce-o să faceți la iarnă?”, am întrebat, nu aveți căldură, cum va veți descurcă?” „Om vedea, poate reușim să facem rost de bani să cumpărăm altul!”.
Se pare însă că hoții nu s-au mulțumit până nu le-au luat și ultimul licăr de lumina, în noaptea de 1 spre 2 noiembrie, au stins de tot lumina în mănăstire, lăsându-le nu doar frig, ci și în beznă și fără apă curentă. Am întrebat-o la telefon pe maica stareță cu ce pot să o ajut, mi-a răspuns cu aceeași voce stinsă – „Rugați-vă pentru noi!” – este mesajul postat la Laura Caloean pe Facebook.

 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii