Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hai la un meci de baschet cu Ghiţă Mureşan! (Galerie foto)

ro

03 Aug, 2012 01:00 4103 Marime text
Ghitamuresan1.jpgPentru al doilea an consecutiv, fostul jucător în liga profesionistănord-americană (NBA), Ghiţă Mureşan, a venit la Constanţa pentru a le insufla copiilor dragostea pentru sport.

În Constanţa s-au înscris 120 de copii. De ei se vor ocupa şapte antrenori. „Mă bucur că mulţi copii dintre cei care au fost anul trecut şi au jucat baschet au venit şi anul acesta! Mă bucur că au în suflet bucuria de a juca baschet", a spus Ghiţă Mureşan.

El spune că singurul lucru pe care poate să-l dea înapoi este baschetul, aşa consideră el că poate să ajute România. „Dacă fiecare ar da câteva zile celorlalţi am avea o societate mai bună!", a spus marele Ghiţă Mureşan.

La Constanţa, copiii se antrenează în perioada 2 - 5 august în parcarea Centrului Comercial Maritimo Shoping Center.

Copiii nu învaţă doar baschet. Acest proiect îi ajută să şi socializeze, îi smulge din faţa calculatorului, acolo unde petrec foarte mult timp, din păcate.

Turneu în cinci oraşe din România

În întreaga ţară, în acest proiect sunt înscrişi 600 de copii. Turneul se desfăşoară în cinci oraşe: Constanţa, Bucureşti, Braşov, Timişoara şi Cluj - Napoca.

Participarea copiilor este gratuită, iar înscrierea s-a făcut online pe site-ul dedicat www.ghitamuresan.ro.
Costurile proiectului într-un singur oraş se ridică la 70.000 de euro, aşa cum a spus Cătălin Condurache, directorul executiv al Asociaţiei Gheorghe Mureşan.

O viaţă pe terenul de sport


Gheorghe Mureşans-a născut de Ziua Îndrăgostiţilor, în 1971 în Cluj, este căsătorit şi are doi copii: George şi Victor.

Fostul jucător în NBA locuieşte în prezent în Washington. De fiecare dată însă când se întoarce în România spune că vine „acasă", iar când pleacă din ţara noastră merge tot „acasă".

Datorită aptitudinilor sale, a evoluat şi curând a atras atenţia selecţionerului echipei naţionale şi mai apoi a echipelor din NBA.

La înălţimea de 2,31 m deţine titlul de cel mai înalt jucător din istoria NBA.

Ghiţă Mureşan a jucat în filmul „My Giant" cu Billy Crystal în 1998 şi a avut o apariţie într-un videoclip de-al lui Eminem - „My name is".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii