Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul va aproba principiile legii privind salarizarea unica

ro

21 Apr, 2009 10:12 1127 Marime text
Salariile bugetarilor intră, în această săptămână, în vizorul Guvernului. Cabinetul Boc vrea să aprobe, în şedinţa de miercuri, principiile care vor sta la baza legii privind salarizarea unică la stat. În paralel, sindicatele cer reluarea negocierilor privind majorarea lefurilor angajaţilor prost plătiţi. Acestea nu sunt, însă, singurele probleme pe care trebuie să le rezolve Guvernul în perioada următoare.

Tonul discuţiilor în contradictoriu va fi dat chiar astăzi de ministrul Justiţiei. Cătălin Predoiu va merge la Palatul Victoria, unde îl va chema şi pe colegul său de cabinet care împarte banii statului - Gheorghe Pogea - şi va cere fonduri suplimentare pentru justiţie, în condiţiile subfinanţării domeniului şi a lipsei forţei de muncă.

O zi mai târziu, Cabinetul Boc va aproba principiile după care vor fi remuneraţi bugetarii de la anul. Se vrea o lege care să elimine diferenţele uriaşe dintre salariile de la stat. Concomitent vor avea loc şi discuţii cu sindicatele pentru a vedea cu cât pot fi majorate salariile mici şi medii, de până la 1.700 de lei.

Banii necesari creşterilor salariale vor fi adunaţi şi de pe urma restructurării agenţiilor din subordinea ministerelor. În maxim două săptămâni miniştrii trebuie să prezinte planul de subţiere a aparatului guvernamental, ceea ce va duce şi la disponibilizări.

În tot acest timp, Guvernul aşteaptă cu sufletul la gură banii de la FMI. Pentru ca dolarii să ne intre în ţară trebuie să primim, însă, şi scrisoarea oficială prin care se acceptă acordarea creditului extern - un documnt care se lasă deja aşteptat.

Sursa: http://www.realitatea.net/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii