Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul nu va modifica legislaţia privind drepturile revoluţionarilor Constantin Vasilescu - „Să se facă public şi protocolul semnat de revoluţionari cu PSD"

ro

25 Jan, 2012 02:23 3814 Marime text

revolutionari_Constantin_Vasilescu_04.jpgÎn legătură cu propunerea de politică publică de modificare a legislaţiei privind drepturile revoluţionarilor, primul-ministru Emil Boc precizează faptul că Guvernul nu va modifica legislaţia cu privire la drepturile revoluţionarilor pentru a se reveni la situaţia anterioară. La sfârşitul anului trecut, s-a decis ca indemnizaţiile revoluţionarilor să fie sistate la plată începând cu 2012. În presa de ieri au fost prezentate prevederile unui protocol semnat recent de reprezentanţi ai PDL şi ai revoluţionarilor, prin care ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, şi secretarul de stat pentru Problemele Revoluţionarilor, George Costin, se angajează să identifice soluţia financiară pentru plata indemnizaţiilor reparatorii, fără să fie afectat bugetul alocat pe acest an. În protocol nu se face însă referire la o intervenţie a Guvernului, ci la faptul că reprezentanţii revoluţionarilor vor prezenta grupului PDL din Camera Deputaţilor propunerile de modificare a Legii Recunoştinţei, act legislativ care reglementează drepturile revoluţionarilor. Protocolul a fost încheiat în 20 ianuarie, de Ioan Oltean şi Mircea Toader din partea PDL, de secretarul de stat pentru Problemele Revoluţionarilor, George Costin, precum şi de Teodor Mărieş, Nicolae Bănuţoiu şi Victor Grigorescu, din partea organizaţiilor de revoluţionari. Astfel, în urma discuţiilor care au avut loc în 20 ianuarie, la sediul PDL, s-a convenit că ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, şi secretarul de stat George Costin „vor identifica de îndată soluţia financiară pentru plata indemnizaţiilor reparatorii persoanelor prevăzute la art. 4, alin. 4 din Legea 341/2004, fără a fi afectat bugetul alocat pe anul 2012". De asemenea, în protocol s-a stabilit ca reprezentanţii revoluţionarilor şi George Costin să prezinte grupului PDL din Camera Deputaţilor propunerile de modificare şi completare a Legii 341/2004. În protocol se arată că amendamentele propuse au în vedere „îmbunătăţirea actului normativ, cu respectarea procedurilor parlamentare". În protocol s-a stabilit suspendarea „oricărei activităţi publice şi stradale a Asociaţiei 21 Decembrie 1989, la sediile PDL", până la realizarea celor înscrise în documentul semnat în 20 ianuarie.

Vasilescu: „Aşteptăm reacţia Parlamentului"

Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, filiala Constanţa, Constantin Vasilescu, susţine că revoluţionarii au depus câteva amendamente de care speră să se ţină cont în noua lege. „Am înţeles ce ne-a transmis premierul, nu mai aşteptăm o ordonanţă de urgenţă, în schimb aşteptăm să vedem ce se va întâmpla cu propunerile noastre când vor ajunge în Parlament. Nu vreau să comentez o declaraţie politică a lui Boc, vreau însă să întreb de ce nu se face public şi protocolul pe care l-au încheiat mai multe organizaţii de revoluţionari cu PSD. Din partea partidului a semnat Victor Ponta, din partea revoluţionarilor mai multe persoane, care în schimbul susţinerii au primit promisiuni că odată ajunşi la guvernare social-democraţii vor plăti retroactiv toate indemnizaţiile. Aceste organizaţii de revoluţionari aripa PSD au şi reprezentare locală, liderii lor fiind protagoniştii unor scene cu prilejul Zilei Marinei".

Încă o dată se confirmă legătura dintre PSD şi Mavrodin!

Nu doar haiducia îi uneşte pe Nicolae Mavrodin şi pe Radu Mazăre, ci şi un protocol semnat de PSD cu mai multe asociaţii de revoluţionari. Printre organizaţiile semnatare se află şi Blocul Naţional al Revoluţionarilor, unde Nicolae Mavrodin deţine funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii