Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a adoptat modificarea Codului fiscal

ro

08 Nov, 2017 15:07 1934 Marime text
Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului fiscal a fost adoptată azi în şedinţa de Guvern, iar actul normativ va prevedea şi transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, măsură contestată de sindicate, precum şi scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, decizie contestată de către primari, care au susţinut că astfel se vor reduce considerabil încasările la buget şi, prin urmare, banii pentru investiţii, relatează Digi 24.

Noile prevederi fiscale au fost criticate şi de patronate, sindicate, dar şi de către preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că „marea revoluţie fiscală” se transformă într-o „bulversare fiscală” ce va băga România „într-o aventură economică şi fiscală cu final trist”.
 

„Reducerea impozitului pe venit la 10% pentru salariați, pensionari, chirii, venituri din dobânzi, drepturi de autor, alte venituri, cu excepșia veniturilor din dividende; Se reduc contribuțiile sociale cu 2 procente; Se transferă contribuțiile de la angajator la angajat. Toate aceste trei măsuri cumulate vor avea ca efect creșterea venitului net al angajatului fără ca angajatorul să plătească mai mult la stat, plus creșterea contribuțiilor pentru pensii”, a spus în cadrul ședinței, Ministrul Finațelor, Ionuț Mișa.

Sindicatul Funcționarilor Publici și-a exprimat îngrijorarea declarând că salariile vor scădea cu până la 25%.

Citește și: Protest în Capitală faţă de adoptarea proiectului de modificare a Codului Fiscal. Zeci de persoane au ajuns în Piaţa Victoriei

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii