Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupul Rompetrol are un nou director general

ro

23 May, 2012 00:00 3045 Marime text

siglaROMPETROLA.jpgPrin decizia unicului acţionar al Grupului Rompetrol - compania KazMunayGas Kazahkstan, noul director general al Grupului este, din 21 mai, Zhanat Tussupbekov. Până în prezent, această poziţie a fost deţinută de Saduokhas Meraliyev, care va continua să îşi desfăşoare activitatea în cadrul Rompetrol, în calitate de membru al Consiliului de Administraţie.

„Această schimbare este firească şi încheie o etapă majoră de dezvoltare a Grupului Rompetrol - realizarea şi finalizarea programului de creştere a capacităţii de procesare a Rafinăriei Petromidia la 5 milioane de tone de materie primă, consolidarea şi optimizarea operaţiunilor, dar şi integrarea acestuia în cadrul KMG. Astfel, s-au creat toate premisele necesare continuării planului de expansiune a prezenţei KMG în regiunea Mării Negre, dar şi în Europa de Vest", a declarat Lyazzat Kiinov, preşedintele KazMunayGas.

Zhanat Tussupbekov s-a născut în anul 1977, fiind absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Juridice din cadrul Universităţii de Stat din Karaganda şi al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Eurasiatice „Gumilev". Acesta deţine şi un masterat în „Tehnologia chimică a substanţelor organice", obţinut în cadrul Universităţii de Tehnologie şi Afaceri din Kazakhstan.

Noul CEO al Grupului lucrează din 2005 în domeniul petrolului şi gazelor, unde a fost director executiv şi director general adjunct pentru segmentul de retail al companiei „Trade House KazMunaiGaz" (în prezent - „KazMunayGas - Refining & Marketing"), dar şi director general al „KazMunayGas Onimderi" -, companie care se ocupă de comercializarea produselor petroliere pe teritoriul Kazakhstanului prin reţeaua proprie de distribuţie carburanţi. Ultima funcţie ocupată de acesta a fost cea de director general al companiei „KazMunayGas - Refining & Marketing".

Concomitent cu numirea noului director general, în cadrul Grupului au avut loc şi alte schimbări manageriale - Timur Azimov va ocupa postul de vice-preşedinte Trading, iar Azamat Zhangulov a fost numit în funcţia de director general adjunct pe probleme financiare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii