Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Gruparea Chelu" ipotechează Argus

ro

06 Dec, 2011 01:00 2896 Marime text
argus-fabricadeuleiArgussediu002.jpg„Convocatorul este semnat de o persoană nelegitimă, este un Consiliu de Administraţie nerecunoscut de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare sau de instanţă, există o ordonanţă preşedinţială"

Unul dintre Consiliile de Administraţie ale Argus SA a decis reunirea extraordinară a Adunării Generale a Acţionarilor pe 29 decembrie, de la ora 11.00, la sediul societăţii.

Este vorba despre CA-ul „grupării Cătălin Chelu", nerecunoscut de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare sau de către instanţă. Încă din septembrie, la Argus este război. Nu se ştie care este Consiliul de Administraţie legal sau cine conduce, de fapt şi de drept, societatea. Mai nou, unul dintre CA-uri doreşte ca în şedinţa de pe 29 decembrie să primească mandatare în vederea negocierii şi contractării cu Unicredit Ţiriac Bank a unui credit de 4,1 milioane de lei pe o perioadă de un an şi garantarea acestuia cu ipotecă, cesionarea în favoarea băncii a drepturilor izvorâte din poliţa de asigurare a imobilului ipotecat, cesiunea drepturilor de creanţe izvorâte din contractele de distribuţie aflate în derulare, garanţie reală mobiliară asupra disponibilităţilor din conturile şi subconturile deschise la bancă şi bilet la ordin emis de către societate. Cu alte cuvinte, administratorii vor să ia un credit punând la bătaie cam tot ce are societatea constănţeană la ora actuală. „Noi am atacat în instanţă această convocare. Este nelegală din punctul nostru de vedere. Acţionarul majoritar şi noi nu suntem de acord cu aceste decizii. Convocatorul este semnat de o persoană nelegitimă, este un Consiliu de Administraţie nerecunoscut de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare sau de instanţă, există o ordonanţă preşedinţială. Acest Consiliu de Administraţie continuă să ia decizii pentru care îşi va asuma riscurile", a declarat Dan Voiculescu, reprezentant al SIF Oltenia în Consiliul de Administraţie recunoscut de CNVM.

Adunarea din 29 decembrie nu este singura a CA-ului „paralel". O altă convocare a Adunării Generale a Acţionarilor ARGUS SA a fost programată pentru 27 decembrie a.c.

Câte CA-uri, atâtea obiceiuri

Şedinţa AGA este făcută la solicitarea acţionarului Simion Cati Costanda. Pe ordinea de zi se află probleme precum revocarea membrilor Consiliului de Administraţie, alegerea unui nou CA şi stabilirea indemnizaţiei, revocarea auditoriului financiar şi stabilirea onorariului aferent. Din câte se pare, nici această şedinţă nu ar fi convocată tocmai în condiţiile legii. Cel puţin aşa susţine Dan Voiculescu. „Eu şi Radu Constantin suntem singurii administratori de la Registrul Comerţului ai ARGUS SA. Nu se putea convoca această şedinţă AGA. În urmă cu câteva săptămâni a fost ales un nou Consiliu de Administraţie, în mod democratic. Acum vor un altul", a declarat Voiculescu. Acesta a mai precizat că Simion Cati Costanda face parte din grupul afaceristului Cătălin Chelu, fapt recunoscut şi de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare. Convocatorul adunării de pe 27 decembrie este semnat de „Consiliul de Administraţie: Antonel Cristi Bunu, Sorin Panaite şi Cătălin Gheorghe". „Noi nu vrem decât să se respecte legea. Suntem victorioşi în sentinţele judecătoreşti, suntem administratori, dar nu suntem lăsaţi să intrăm în companie", a completat Dan Voiculescu. Încă din luna septembrie scandalurile se ţin lanţ la ARGUS SA. Afaceristul gălăţean Cătălin Chelu este acuzat că vrea să pună stăpânire pe fabrica de ulei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii