Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:52 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gospodăriile oamenilor şi drumurile, periclitate de apa pluvială Primarul din Ion Corvin nu face rigole pentru că „n-a plouat"

ro

19 Nov, 2010 01:30 3289 Marime text

cap_6.jpgLocalnicii din Ion Corvin se plâng că, deşi s-au făcut podeţe, nu s-au săpat şi şanţuri de scurgere a apei pluviale, iar gardurile gospodăriilor stau să cadă 

Primarul Nedea are un singur răspuns: „La Ion Corvin n-a plouat"

Ion_Corvin_primar_Nedea_Dumitru.jpgLocuitorii din satul Ion Corvin se tem că până la primăvară gospodăriile din anumite zone vor rămâne fără garduri din cauza infiltraţiilor de apă în zidurile care le împrejmuiesc.

Un localnic din Ion Corvin ne-a declarat, sub protecţia anonimatului, că Primăria a demarat lucrări de realizare a unor podeţe, care au fost deja realizate în mai multe zone ale comunei. Podeţele au fost prevăzute cu scurgeri pentru apele pluviale, dar autoritatea locală a omis să instaleze şi rigole de scurgere a apei, astfel încât, potrivit sursei noastre, apa o ia la întâmplare, infiltrându-se în fundaţia gardurilor, sau la vale pe drumurile proaspăt asfaltate. Oamenii se tem că până la primăvară, când timpul se va mai îmbuna, gospodăriile vor rămâne fără garduri. În unele zone, din cauza umezelii, zidul de piatră ar fi căzut deja. Primăria Ion Corvin a reabilitat cu strat dublu bituminos mai multe străzi interioare, dar, se pare, întreaga investiţie este pusă în pericol de apa pluvială care nu are unde să se ducă şi o ia la vale, fie pe lângă gardurile oamenilor, fie de-a dreptul pe stradă. De precizat că localitatea este situată într-o zonă cu multe văi şi dealuri, astfel încât unele străzi au o pantă de înclinare de aproximativ 45 de grade. Primarul le-ar fi spus deja oamenilor că nu face rigole pentru că nu are cu ce.

Contractul privind realizarea de podeţe nu a inclus şi rigole

De precizat că administraţia locală din Ion Corvin a încheiat în 2007 un contract privind realizarea de „Poduri, podeţe şi punţi pietonale pe valea Negureni, tronson DN 3 - lac Dunăreni, comuna Ion Corvin". Câştigătoare a contractului, în valoare de 1.402.267,66 lei fără TVA, a fost desemnată SC Almacons SRL. Pentru a afla dacă acest contract a inclus şi efectuarea de şanţuri sau rigole l-am contactat pe unul dintre proprietarii firmei. Potrivit lui Constantin Comănoiu, contractul parafat cu administraţia locală din Ion Corvin nu a inclus şi realizarea de şanţuri de scurgere, dar a precizat că, în opinia sa, o astfel de lucrare ar fi necesară, mai ales pentru protejarea drumurilor proaspăt reabilitate. „Contractul pe care îl avem în derulare la Ion Corvin nu s-a încheiat. Mai avem de realizat un podeţ între Viile şi Ion Corvin, dar, din lipsă de fonduri, ne-am oprit deocamdată", a afirmat Constantin Comănoiu. SC Almacons SRL este deţinută Marius Făinărea în procent de 50% şi, în procente egale, de Constantin Comănoiu şi de fiul său, Marius Constantin Comănoiu.

Dumitru Nedea: „nişte răutăcioşi"

Pentru a afla şi punctul de vedere al autorităţii locale, l-am contactat telefonic pe primarul comunei Ion Corvin. Dumitru Nedea a negat categoric faptul că în localitatea Ion Corvin ar fi probleme din cauza infiltraţiilor de apă. Raţionamentul primarul a fost că nu sunt probleme pentru că „nici nu a plouat". Edilul a afirmat că nu există în comuna pe care o reprezintă astfel de probleme şi că, cele care ne-au fost sesizate, sunt doar vorbe din partea unor localnici răutăcioşi. „De astă-primăvară, la noi dacă a burat puţin. A stropit praful şi atât. Nu avem astfel de probleme", a conchis edilul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii