Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigi Chiru, liderul PDL Constanţa „Toţi colegii care au candidat la parlamentare intră în calcul pentru europarlamentare"

ro

21 Jan, 2013 21:46 2743 Marime text

chiru_europarlamentare_Gigi_Chiru_005.jpgAflat săptămâna trecută la Constanţa pentru a participa la o şedinţă a Organizaţiei Judeţene a PDL, liderul central al democrat liberalilor, Vasile Blaga, a declarat că în perioada imediat următoare organizaţiile judeţene ale partidului trebuie să propună conducerii centrale o serie de criterii de selectare a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, precum şi posibilii candidaţi.

chiru_europarlamentare_Roman_Iustin_Fabian.jpg„Ne gândim la acei candidaţi care vor corespunde criteriilor pe care le vom stabili împreună cu organizaţiile judeţene. Organizaţiile judeţene au termen două săptămâni pentru a-i transmite domnului secretar general Flutur (n.r. - Gheorghe Flutur) propunerile, urmând ca noi să le prezentăm în Biroul Permanent Naţional şi evident vom ţine cont de activitatea pe care au avut-o europarlamentarii noştri şi de alţii care doresc să candideze", declara Blaga, joia trecută, la Constanţa.

În ceea ce priveşte Organizaţia Judeţeană a PDL Constanţa, preşedinte Gigi Chiru a declarat, ieri, că „toţi colegii care au candidat la alegerile parlamentare din 9 decembrie intră în calcul pentru o candidatură pentru alegerile europarlamentare de la anul". Va fi vorba, susţine liderul democrat liberal, despre un singur nume dintre foştii aspiranţi la un mandat de parlamentar, iar propunerea va fi analizată de Biroul Permanent Judeţean.

chiru_europarlamentare_Oana_Maria_Florea.jpgAmintim că foştii candidaţi ai PDL Constanţa au intrat în cursa pentru un mandat de senator sau deputat din 9 decembrie din partea ARD. Cei care au candidat, dar care nu se regăsesc în actuala legislatură sunt foştii deputaţi Constantin Chirilă (Colegiul 4) şi Zanfir Iorguş (Colegiul 5), consilierul local municipal Iustin Fabian Roman (Colegiul 6 Camera Deputaţilor), Oana Maria Florea (Colegiul 7 Camera Deputaţilor), Stelian Gima (Colegiul 1 Camera Deputaţilor), Camelia Pleşca (Colegiul 2 Camera Deputaţilor), Tudor Şerban (Colegiul 3 Camera Deputaţilor), ţărănistul Andrei Gheorghe (Colegiul 8 Camera Deputaţilor), Constantin Florian (Colegiul 1 Senat), Tănase Barde (Colegiul 2 Senat) şi George Măndilă (Colegiul 3 Senat).

chiru_europarlamentare_Zanfir_Iorgus_1.jpgRămâne de văzut care dintre cei mai sus amintiţi va fi propus de Biroul Permanent Judeţean al PDL Constanţa pentru o posibilă candidatură la un mandat de deputat în Parlamentul European.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii