Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ghici ghicitoarea mea! Anonimii de pe lista ARD Constanţa pentru parlamentarele din 9 decembrie

ro

25 Oct, 2012 01:00 3786 Marime text
candidati.jpgAlianţa România Dreaptă (ARD) Constanţa este pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte desemnarea candidaţilor pentru alegerile generale din 9 decembrie. Au avut loc discuţii, s-au purtat negocieri intense, au existat şi divergenţe de opinie. S-au înregistrat new entry-uri, dar şi ieşiri de pe lista aspiranţilor la mandatele de senatori şi deputaţi.

Dincolo de numele care se bucură de notorietate în judeţul Constanţa, pe lista ARD-ul se regăsesc şi nume care nu spun absolut nimic electoratului.

Eticheta „no name" nu este flatantă pentru niciun candidat la vreo funcţie sau demnitate publică. Faptul că el nu spune nimic prin numele său, faptul că, în mentalul colectiv, numele său nu este asociat niciun eveniment reprezintă o piedică majoră în cucerirea, respectiv în convingerea electoratului.

„Trei, Doamne, şi toţi trei"

Din acest punct de vedere, ARD Constanţa a inclus în lista sa de candidaţi oameni care nu se bucură de notorietate şi care, în plus, nu sunt membri cu vechime în niciunul dintre partidele componente ale Alianţei România Dreaptă.

Este vorba despre democrat liberalii Stelian Gima, cel mai probabil candidat în Colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor, Oana Maria Florea, candidatul pentru Colegiul 7 şi despre Iustin Fabian Roman, candidatul pentru Colegiul 6. Indiferent însă de colegiul pentru care vor intra în competiţia electorală, cei trei nu sunt cunoscuţi de electoratul constănţean. Toţi trei sunt membri fără vechime în PDL şi care, până la acest moment, nu au candidat pe cont propriu pentru o funcţie sau demnitate publică de asemenea natură.

Stelian Gima, omul lui Florian Constantin?

Despre Stelian Gima se spune că ar fi protejatul lui Florian Constantin, fostul preşedinte al Organizaţiei Municipale a PDL Constanţa şi, de asemenea, actual aspirant la un fotoliu de senator.

De profesie inginer, Stelian Gima nu este unul dintre democrat liberalii cu notorietate. În campania pentru alegerile interne din PDL, alegeri în urma cărora senatorul Mircea Banias a pierdut şefia Organizaţiei Judeţene, Stelian Gima a făcut parte din echipa actulului lider al democrat liberalilor constănţeni, Gigi Chiru. G

Gima nu a avut intervenţii notabile în interiorul partidului, nu a susţinut conferinţe de presă şi nu se bucură de un capital de imagine de invidiat.

Cine este Oana Maria Florea?

Oana Marian Florea s-a născut pe 31 iulie 1979. A terminat Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa, iar în 2002 a absolvit Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii „Ovidius" Constanţa.

Potrivit unor surse, Oana Maria Florea ar fi intrat în PDL încurajată de Sorina Tuşa, actual consilier în Consiliul Local Municipal Constanţa.

Tânăra nu are notorietate până la acest moment, iar colegiul pe care va candida este unul dintre cele mai provocatoare, fiind parţial urban, parţial rural (Colegiul 7).

Iustin Fabian Roman, din CL Constanţa în Parlament?

În ceea ce-l priveşte pe Iustin Fabian Roman, trebuie menţionat că din vara acestui an el este consilier în Consiliul Local Municipal Constanţa. Au mai existat cazuri de consilieri pentru care CLM Constanţa a fost o pistă de lansare pentru parlamentare: Antonella Marinescu, Mircea Banias, Nicolae Moga.

Chiar şi aşa, însă, Fabian nu este cunoscut în rândul constănţenilor. Până la acest moment, el nu a avut nicio iniţiativă în Consiliul Local, nu a adresat nicio întrebare şi nu a făcut niciun amendament la niciun proiect de hotărâre.

S-a născut pe 19 iulie 1974 şi este de profesie inginer.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii