Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Moldovan "Un bun administrator stie sa atraga fonduri"

ro

11 Jun, 2008 00:00 987 Marime text
1213129581.jpg

Om de afaceri de succes, care s-a realizat prin propriile forte, democrat-liberalul vrea sa-si puna experienta in slujba comunei in care locuieste de o viata

Candidatul PD-L pentru functia de primar al comunei Albesti, Gheorghe Moldovan, este un exemplu de urmat pentru comunitatea din care face parte. El este casatorit si are doi copii.

Care sunt calitatile care va recomanda pentru functia de primar?


Sunt, intr-adevar, un om care a reusit in afaceri. Cunosc problemele din administratia locala, sunt foarte bine intentionat si vin acolo pentru ca nu mi se pare normal ca o administratie locala sa faca un jaf atat de mare asupra bugetului local. Eu stiu foarte multe lucruri, nu le pot spune acum, insa le voi scoate la iveala si voi informa cetatenii la momentul potrivit. Au fost foarte multi bani irositi, pentru ca important nu este numai sa aduci bani, important este si sa stii sa-i cheltuiesti, iar aici, la noi, in Albesti, nu se vede in niciun domeniu chibzuinta si investirea cu eficienta a banului. Eu sunt un bun administrator al banilor si al unor investitii. In afacerea proprie am plecat de la 150 de hectare si acum am ajuns la peste 1.500 de hectare de teren.

Care sunt principalele proiecte pe care le aveti in vedere pentru comuna Albesti?


In comuna Albesti sunt foarte multe lucruri de realizat, pentru ca, din pacate, dupa 16 ani de administratie a actualului primar, comuna trebuie luata aproape de la zero. Mai mult decat atat, cand dumnealui a preluat postul de primar al comunei, toate satele aveau apa, lucru care nu se intampla in prezent, pentru ca multe localitati ale comunei nu au alimentare cu apa. In acest sens, sunt indreptatit sa spun ca o vom lua de la zero cu infrastructura si alimentarea cu apa. La drumuri avem cea mai mare problema. Desi s-a mai facut cate ceva in fiecare mandat, lucrarile au fost de slaba calitate si acum trebuie luate de la inceput. Avem foarte multe drumuri de pietruit, de asfaltat, retele electrice de construit. Vreau sa precizez ca, inainte de campanie, oamenii nu aveau curent electric intr-un cartier din Albesti. O zi li se dadea drumul la curent, o zi nu, fiind, practic, amagiti pentru a li se lua voturile. Mai avem foarte multe proiecte legate de mediul inconjurator. In Albesti sunt foarte multe terenuri accidentate care pot fi impadurite. De asemenea, exista multe terenuri pe care se pot amenaja parcuri, spatii verzi. O alta problema majora este gunoiul din comuna, care este depozitat la intamplare si intins de animale pe zeci de metri patrati. Este un adevarat focar de infectie, care trebuie eliminat. E un dezastru din acest punct de vedere. Solutia este demararea unui program de gestionare a deseurilor, cu rampe de gunoi si statii de colectare. De asemenea, intentionez sa demarez o serie de proiecte cu finantare europeana, privind canalizarea, extinderea retelei de apa, amenajarea de terenuri de sport si altele.

"Voi continua proiectele"


Am in vedere acordarea de locuri de casa pentru tineri, care sa-si construiasca locuinte intr-un cartier nou, unde sa realizam si infrastructura necesara.
Exista probleme multe in Albesti, care trebuie rezolvate cat mai repede. Oricum, voi continua si toate proiectele demarate de actualul primar, care sunt in derulare. Voi construi, de asemenea, o biserica in Albesti, pentru ca in localitate nu exista decat o casa de rugaciune. Nu voi stopa nimic, asa cum se incearca inducerea in eroare a oamenilor, care sunt mintiti ca nu se vor mai face investitii decat daca va ramane actualul primar in functie. Nimic mai gresit. Trebuie luat in considerare exemplul localitatilor Valu lui Traian, 23 August si Costinesti, care au cunoscut o mare dezvoltare sub conducerea unor primari PD-L care au stiut sa atraga foarte multe fonduri pentru localitatilor lor. Eu, personal, am fost primul om din comuna care a reusit sa obtina finantare pentru un proiect SAPARD.

Cum s-a desfasurat campania electorala in Albesti?


Noi am incercat inca de la inceput, si lumea a apreciat mult acest lucru, sa facem o campanie civilizata. Am mers cu proiecte, am discutat cu oamenii, am incercat sa-i convingem cu argumente. S-au aruncat foarte multe minciuni, ca nu vom mai da ajutoare sociale, ca vom taia apa, curentul... Sunt numai neadevaruri. Toti cei care indeplinesc criteriile prevazute de lege vor primi ajutor social. In plus, chiar eu am ajutat oamenii cu probleme sa-si faca dosarele, de-a lungul timpului, nu acum, in prag de alegeri. Prin urmare, eu am fost intotdeauna omul care a ajutat oamenii si voi fi in continuare acelasi.

Ce le transmiteti locuitorilor comunei?


Vreau, in primul rand, sa le multumesc ca au venit in numar atat de mare la vot si au avut incredere in mine. Am fost foarte aproape de a castiga din primul tur, nici eu nu am crezut. Le multumesc si sunt bucuros ca au incredere in mine. Nu ii voi dezamagi. Ii astept la vot, sa aleaga cu mintea lor, fara sa se lase influentati de nimeni si de nimic. Sa voteze pentru schimbarea in bine a comunei Albesti si pentru viitorul copiilor lor!

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii