Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Gâlceavă"-n primărie? Fetislam, la judecată cu SPIT

ro

03 Dec, 2010 01:45 2168 Marime text
dayan_daian_fetislam.jpgDayan Fetislam, adjunctul Corpului Control al Primăriei Municipiului Constanţa, a dat în judecată Serviciul Public de Impozite, Taxe şi Alte Venituri ale Bugetului Local. După ce a câştigat procesul în primă instanţă, directorul din primărie a fost la rândul său chemat în judecată, în recursul promovat de SPITVBL, dosarul urmând să se reia la Tribunalul Constanţa, pe data de 11 mai. Potrivit declaraţiilor lui Dayan Fetislam, este vorba despre o amendă primită în urmă cu aproximativ cinci ani, pentru depăşirea vitezei legale, în apropiere de Sibiu.

Directorul a precizat că amenda fusese dată cu nerespectarea dispoziţiilor legale, în mod abuziv, motiv pentru care fusese anulată de instanţele sibiene. Dosarul cu SPIT-ul a fost înregistrat pe rolul Secţiei Civile a Judecătoriei Constanţa pe data de 22 ianuarie 2010, sub numărul 3198/212/2010, având ca obiect contestaţie la executare. Dayan Fetislam, adjunctul Corpului Control al primăriei, a dat în judecată Consiliul Local al Municipiului Constanţa - Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local, iar după câteva luni, timp în care procesul s-a tot amânat, directorul adjunct a primit câştig de cauză. Pe 14 mai, magistraţii Judecătoriei Constanţa au constatat prescrisă executarea sancţiunii amenzii şi au decis anularea actelor de executare. Nemulţumiţi de sentinţa judecătorilor, reprezentanţii SPITVBL au atacat-o în recurs, acesta urmând să se judece la Tribunalul Constanţa, pe data de 11 mai.

Fetislam: „Problema nu era cu SPIT-ul"

Contactat telefonic, directorul adjunct a declarat iniţial că nu-şi mai aduce aminte despre ce amendă ar putea fi vorba. În cele din urmă, Dayan Fetislam a precizat că este posibil să fie vorba despre o amendă pentru viteză, primită în urmă cu aproximativ cinci ani, în apropiere de Sibiu, când se întorcea în ţară din concediu. „O singură amendă am primit, pentru viteză, în urmă cu circa cinci ani. Am depăşit cu circa 20 de kilometri viteza legală, mergând cu vreo 70 km/h în localitate", a explicat Fetislam. Totuşi, acesta a adăugat că amenda dată de poliţiştii sibieni a fost abuzivă şi dată cu încălcarea dispoziţiilor legale, dat fiind că el mergea noaptea, în jurul orei 3.00 şi că nu se afla pe o arteră principală. „Amenda - care a constatat în suma de 100 de lei şi două puncte penalizare - a fost dată în mod abuziv, aspect pe care l-au stabilit şi instanţele din Sibiu, căci au anulat procesul verbal de contravenţie", a spus directorul din primărie. Totodată, acesta a explicat că litigiul de la Constanţa poate fi o urmare a amenzii respective, autorităţile sibiene informând abia anul trecut SPIT-ul despre aceasta, motiv pentru care s-a şi constatat prescrierea amenzii. „Problema nu era cu SPIT-ul", a conchis Dayan Fetislam.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii