Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Valentin Comănescu nu mai este asociat în Sea Protect Group. Cine i-a luat locul

ro

11 Feb, 2017 00:00 7117 Marime text
Gabriel Valentin ComanescuLucian Claudiu Crăiţă şi GVC Investment Company Ltd, cu sediul in Limassol, Cipru, în calitate de asociaţi ai SC SEA Protect Group SRL, au luat mai multe decizii în Adunarea Generală a Asociaţilor din 15.12.2016.
 
Astfel, a fost aprobată cesiunea, la valoarea nominală, a unui număr de 19 părţi sociale, în valoare nominală de 10 lei fiecare, reprezentând 90,48% din capitalul social, de către Gabriel Valentin Comănescu către asociatul GVC Investment Company Ltd.
În urma cesiunii, Gabriel Valentin Comănescu pierde calitatea de asociat al firmei şi renunţă la orice pretenţii ce decurg din calitatea de asociat asupra patrimoniului.
 
Ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra părţilor sociale, capitalul social al firmei va rămâne neschimbat, în cuantum de 210 lei, fiind divizat în 21 de părţi sociale, în valoare nominală de 10 lei fiecare, distribuit între asociaţi după cum urmează: GVC Investment Company Ltd va deţine un număr de 20 de părţi sociale, în valoare nominală de 10 lei, reprezentând 95,24% din capitalul social, în timp ce Lucian Claudiu Crăiţă va deţine o parte socială, în valoare nominală de 10 lei, reprezentând 4,76% din capitalul social al societăţii. Hotărârea nr. 3/15.12.2016 a Adunării Generale a Asociaţilor SC SC SEA Protect Group SRL a fost publicată în Monitorul Oficial.
  
Născut în Dâmboviţa şi stabilit în Constanţa, Gabriel Valentin Comănescu, de 49 de ani, a absolvit Academia Militară „Mircea cel Bătrân“. Omul de afaceri a cumpărat în anul 1999 de la AVAS compania de foraj Foserco, din al cărei acţionariat făcea parte Federaţia Sindicatelor Industriei Petroliere. Doi ani mai târziu, Comănescu a cumpărat fabrica de echipamente petroliere „1 Mai“ Ploieşti, iar uzina a fost redenumită „Upetrom“. În 2004, Comănescu a înfiinţat la Constanţa Grup Servicii Petroliere, companie care, în anul 2005, a cumpărat de la stat platformele petroliere româneşti. Tranzacţia a avut o valoare de 100 de milioane de dolari.
 
În anul următor, apare Upetrom Group, care include societăţi cu activităţi în construcţii şi foraj marin, servicii de intervenţii la sondă, servicii submarine, construcţii hidrotehnice, servicii submarine, construcţii hidrotehnice, transport naval şi turism. Platformele de foraj marin au extins activitatea GSP, care a ajuns să caute petrol în Marea Nordului, Mexic şi Rusia. GSP deţine 10% din aria petrolieră concesionată până acum în Marea Neagră. A ajuns la această performanţă după ce a cumpărat concesiunile firmei irlandeze Petroceltic, care a decis să ajungă în România.
 
Citeşte şi: 
 
Ce schimbări s-au făcut într-una dintre firmele deţinute de Gabriel Valentin Comănescu
 
Gabriel Comănescu se retrage într-un con de umbră din societatea Green County
 
Schimbare de administrator la Upetrim 1 Mai Trading SRL, una din firmele în care este asociat Gabriel Comănescu
 
Gabriel Comănescu, reales președinte al Consiliului de Administrație al Upetrom 1 Mai SA
  
Cine sunt cei mai bogaţi afacerişti din Constanţa? Primii trei au o avere cumulată de 385 de milioane de euro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii