Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Francine Cousteau a devenit ambasador onorific al Deltei

ro

11 Apr, 2009 19:07 1725 Marime text

francine_cousteau.jpgSoţia faimosului explorator Jacques-Yves Cousteau, care a decedat în 1997, a fost numită Ambasador Onorific al Deltei Dunării, în semn de recunoaştere a eforturilor depuse de aceasta pentru dezvoltarea şi promovarea, la nivel internaţional, a valorilor Deltei.

Distincţia i-a fost acordată lui Francine Cousteau de către Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, în cadrul primei misiuni de lucru socialiste susţinută de Comisiile pentru Dezvoltare Regională şi pentru Mediu ale Parlamentului European în Deltă.

Organizată la initiativa europarlamentarilor Victor Boştinaru şi Daciana Sârbu, Misiunea socialistă a celor două Comisii, REGI şi ENVI, a urmărit trasarea modalităţilor prin care Delta Dunării poate fi conservată prin intermediul politicilor pentru dezvoltare regională şi de mediu a Uniunii Europene.

Astfel, este necesară "o abordare integrată a problemelor ce afectează Delta Dunării, care să reunească în acelaşi cadru toate componentele de mediu, protecţie socială, infrastructură şi care să susţină programele de dezvoltare durabilă" a declarat Victor Boştinaru.

Proiectul de promovare a Deltei Dunării ca patrimoniu european a debutat în luna decembrie a anului trecut la Parlamentul European cu o expoziţie şi o conferinţă.

Sursa: Evenimentul Zilei

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii