Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotografii dedicate celui de-al Doilea Război Mondial Expoziţia „Puterea Memoriei“, la Muzeul de Artă Constanţa (galerie foto)

ro

22 May, 2015 00:00 1902 Marime text
Zeci de fotografii ce înfăţişează momente din cel de-al Doilea Război Mondial sunt expuse, până pe data de 11 iunie, la Muzeul de Artă Constanţa, fiind reunite sub titlul „Puterea Memoriei“. Expoziţia este organizată de Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură din Bucureşti şi Consulatul General al Federaţiei Ruse la Constanţa, în parteneriat cu Muzeul de Artă Constanţa.

„Este a doua expoziţie organizată de Consulatul General al Federaţiei Ruse şi găzduită de Muzeul de Artă Constanţa. Anul trecut, în luna iunie, constănţenii au putut admira expoziţia care a reflectat vizita ţarului Nicolae al II-lea la Constanţa, din 1 iunie 1914. În actuala expoziţie, constănţenii vor putea vedea zeci de fotografii care prezintă momente din cea mai tragică epopee prin care a trecut omenirea - cel de-al Doilea Război Mondial“, a declarat dr. Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanţa, în cadrul vernisajului care a avut loc ieri.

„Probabil că nu există nicio ţară care să nu fi suferit, într-un fel sau altul, din cauza acestei tragedii. Dar evenimentele cele mai crude şi totodată hotărâtoare ale acestui război inuman s-au desfăşurat pe teritoriul Uniunii Sovietice. Apărarea eroică a Moscovei şi a Leningradului, luptele de la Stalingrad, bătăliile de pe arcul de la Kursk au dus la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Armata română, în etapa finală a războiului, a participat la o serie de lupte importante şi, alături de armata sovietică, a luptat împotriva jugului fascist pe teritoriul european, participând la eliberarea Ungariei şi a Cehoslovaciei. Întotdeauna ne vom aminti de sprijinul aliaţilor noştri, care ne-au ajutat să obţinem victoria în război. Datoria noastră este de a duce mai departe în timp, peste secole, adevărul despre această catastrofă teribilă şi de a-l transmite copiilor şi nepoţilor noştri“, a declarat consulul general al Federaţiei Ruse la Constanţa, Vladimir Volkov.

Festivalul de film „Puterea memoriei“

Totodată, în perioada 25 - 30 mai, se va desfăşura şi festivalul de film „Puterea memoriei“. Evenimentul va avea loc în sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa şi va începe în data de 25 mai, ora 18.00, cu proiecţia filmului „Noi suntem din viitor“, în regia lui Andrey Malyukov. Cinefilii vor mai putea viziona: „Balada unui soldat“, în regia lui Grigori Ciuhrai (26 mai, ora 18.00), „Copilăria lui Ivan“, în regia lui Andrei Tarkovsky (27 mai, ora 18.00), „Steaua“, în regia lui Nikolai Lebedev (28 mai, ora 18.00), „Ei au luptat pentru Patrie“, în regia lui Serghei Bondarchuk (29 mai, ora 18.00), şi „Spionii“, în regia lui Aleksey Andrianov (30 mai, ora 18.00).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii