Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul prefect revine în politică Dănuţ Culeţu, omul lui MRU la Constanţa

ro

06 Sep, 2012 01:00 3919 Marime text

Culetu_MRU_-_Dan_Culetu.jpgÎn mai 2010, fostul prefect Dănuţ Culeţu părăsea PNL, în urma unor alegeri pentru organizaţia municipală pe care le-a considerat a fi o „făcătură". Alegerile au fost câştigate de liberalul Victor Manea. Între timp fostul demnitar şi-a continuat cariera profesională în domeniul finanţe-bănci unde performase şi înaintea numirii în funcţia de reprezentant al Guvernului în teritoriu. Încă din luna iulie a acestui an, Dănuţ Culeţu se declara un susţinător al dreptei reformate, proiect politic pe care urma să-l lanseze după alegerile locale fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu. „Clasa politică trebuie să se restructureze şi nu există decât o soluţie - să dispară cei existenţi şi să apară alţii. Cred că merită să mă implic în procesul de schimbare a clasei politice, dar până acum nu au existat decât discuţii în cercul meu de apropiaţi, nu am intrat în nicio negociere oficială, nici nu ştiu cum aţi aflat", declara Culeţu în iulie pentru ZIUA de Constanţa.

CUletu_MRU_-_Danut_Culetu_58.jpg

Între timp negocierile s-au cristalizat şi marţi seară, numirea fostului liberal în fruntea Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta (ICCD) de la Constanţa a devenit certitudine. Contactat telefonic, acesta a confirmat finalizarea negocierilor şi preluarea partidului lui MRU pe plan local. „Am purtat discuţii timp de mai mult săptămâni care s-au concretizat. Invit alături de mine pe toţi cei care se consideră de dreapta şi care vor să facă parte dintre construcţie solidă şi de bun simţ", a declarat Dănuţ Culeţu, care va deveni cel mai probabil şi candidatul ICCD Constanţa la alegerile parlamentare de ce, chiar pe un Colegiu de Senat.

Chiru salută revenirea lui Culeţu în politică

„V-am spus că veţi avea o surpriză plăcută, sper că aşa şi este, personal salut revenirea domnului Culeţu în viaţa politică şi sunt convins că vom avea o colaborare excelentă", susţine liderul PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru. Întrebat dacă aripa Culeţu din PDL, reprezentată de Eugen Cojocaru, preşedintele organizaţiei de pensionari şi foştii liberali care au părăsit PNL anul trecut se vor îndrepta către ICCD, Chiru a afirmat că nu va avea loc nicio plecare pentru că de acum se poate vorbi despre „o mare familie de dreapta".

Şi reprezentanţii PNŢCD şi Noua Republică, Tudorel Chesoi, respectiv Cătălin Anghel, văd în revenirea lui Dănuţ Culeţu în viaţa politică un semn de echilibru şi normalitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii