Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul director Ilie Rachieru, dat în judecată de RADET Constanța. De ce s-a ajuns la instanță?

ro

27 Oct, 2017 00:00 3526 Marime text
Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Constanța i-a acționat în instanță pe foștii membri ai Consiliului de Administrație din anul 2014: Ilie Rachieru, Mădălina Gavari, Tănase Tulică, Valentin Stan și Gheorghe Scrioșteanu.
 
Pe rolul Judecătoriei Constanța, la data de 23.10.2017 a fost înregistrat dosarul nr. 29215/212/2017, Secția Civilă, materia - civil, acțiune în răspundere delictuală, pretenții, stadiul procesual - fond. Părțile dosarului sunt: Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Constanța, în calitate de reclamant, și foștii membri al Consiliului de Administrație menționați, în calitate de pârâți.
 
Liviu Popa, directorul general al RADET Constanța, a explicat, pentru cotidianul ZIUA de Constanța, de ce a apelat regia la instanță.
 
„Am avut un control de la Camera de Conturi Constanța. Controlul s-a încheiat cu o singură măsură, care trebuie pusă în aplicare. Mai exact, aceasta constă în recuperarea indemnizației de ședință a membrilor fostului Consiliu de Administrație, întrucât s-a constatat că în luna în care nu a fost făcută ședința nu trebuia achitată indemnizația de ședință. Ulterior, în luna următoare s-au ținut două ședințe. Măsura a fost contestată de RADET la Curtea de Conturi, dar nu a fost acceptată și este executorie. Prin urmare, RADET a pus în aplicare acea măsură. Precizez să RADET Constanța a făcut acele plăți potrivit prevederilor contractelor de mandat. De asemenea, RADET Constanța are pe rol două procese: unul de recuperare a sumelor și altul în care am contestat decizia Curții de Conturi“, a declarat Liviu Popa.
 
Deocamdată, magistrații nu au stabilit data primei ședințe de judecată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii