Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost manager al Centrului de Evaluare și Tratament al Toxicodependenților, găsit în incompatibilitate de ANI

ro

19 Dec, 2016 15:57 1538 Marime text
Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat faptul că Hudiţă Cristina s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 1 aprilie 2011 – 23 noiembrie 2015, întrucât a deținut simultan funcția de manager al Centrului de Evaluare și Tratament al Toxicodependenților pentru Tineri „Sfântul Stelian” și funcția de medic primar în cadrul D&C Med Com SRL.
 
De asemenea, în perioadele 1 aprilie 2011 – 29 iulie 2015 și 1 aprilie 2011 – 11 noiembrie 2015, concomitent cu deținerea funcției de manager al Centrului de Evaluare și Tratament al Toxicodependenților pentru Tineri „Sfântul Stelian” a exercitat calitățile de administrator în cadrul S.C. D&C Med Com S.R.L. și în cadrul C.M.C. Second Life S.R.L, precizează ANI. Mai mult, conform aceleaşi surse, a obținut, în perioada 2011-201,5 venituri din activități independente (cabinet medical individual) în cuantum de 291.391 Lei.
 
Persoana evaluată a încălcat astfel dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. a) și lit. c)  din Legea nr.95/2006 potrivit căruia: „Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: a) exercitarea oricăror altor funcţii salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică; […] c) exercitarea oricărei activităţi sau oricărei altei funcţii de manager, inclusiv cele neremunerate”.
 
Totodată, întrucât persoana evaluată nu a menționat în declarația de interese din anul 2015 calitățile deținute în cadrul societăților comerciale (asociat și administrator în cadrul S.C. D&C Med Com S.R.L. și C.M.C. Second Life S.R.L.), ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, București, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații.
 
Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Hudiţă Cristina a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii