Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost director al DSP Tulcea, trimis în judecată de procurorii DNA Constanța. Ce acuzații i se aduc

ro

11 Aug, 2017 15:13 3254 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: 

MILITARU LAURENȚIA-MARIANA, la data faptelor director al Direcției Județene de Sănătate Publică Tulcea, pentru săvârşirea a trei infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, din care una în formă continuată.
VIZIREANU MIRCEA-RADU, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și
BĂNUȚ BOGDAN, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.
 
Din investigațiile efectuate s-a stabilit că, în perioada 2012 – 2013, inculpata Militaru Laurenția-Mariana, în calitate de director al Direcției Județene de Sănătate Publică Tulcea, a încheiat la prețuri supraevaluate două contracte cu societatea comercială administrată de inculpatul Vizireanu Mircea-Radu, cu ocazia atribuirii unor lucrări de execuție privind întreținerea și amenajarea sediului Direcției.

Cele două contracte atribuite în mod nelegal au vizat ”lucrări de reparație instalație canalizare subsol” și ” achiziție cazan de apă caldă pentru centrala termică” în valoare totală de 87.535 lei, lucrări ce au fost efectuate doar în proporție de aproximativ 10% cu toate că prețul a fost achitat integral.

Totodată, produsul ce a făcut obiectul celui de-al doilea contract a fost achiziționat la un preț vădit supraevaluat, de peste trei ori mai mare decât prețul real al pieței.

În cursul anului 2015, inculpata Militaru Laurenția-Mariana, în aceeași calitate și beneficiind de ajutorul inculpatului Bănuț Bogdan, a încheiat cu societatea administrată de acesta din urmă un contract privind achiziția de ”lucrări de reparație instalație / rețea termică” în valoare totală de 110.030 lei.

Și în această situație lucrările contractate au fost parțial efectuate cu toate că prețul contractului a fost achitat integral.
 
În cauză, Direcția Județeană de Sănătate Publică Tulcea s-a constituit parte civilă în cauză.
În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile și asupra unor conturi bancare, ce aparțin inculpatei Militaru Laurenția-Mariana.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea cu propunerea de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.
 

”Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” - au precizat procurorii DNA. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii