Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florin Tudose lansase recent lucrarea „Psihopolitica“ A murit psihiatrul care l-a băgat pe Mazăre în categoria „bizarilor“

ro

13 Oct, 2014 00:00 3296 Marime text


Profesorul Florin Tudose, unul dintre cei mai cunoscuţi psihiatri din România, s-a stins din viaţă, ieri, la doar 62 de ani.


Doctorul se afla de mai mulţi ani în evidenţele medicilor, el suferind de hipertensiune arterială.

Fulgerătoarea moarte a psihiatrului vine după ce, la începutul săptămânii trecute, el îşi lansase volumul „Psihopolitica“, lucrare despre care profesorul spunea că este „o analiză socială şi politică în stil caragialian, pentru că, vrem sau nu vrem, suntem ţara lui Caragiale, şi nu a lui Freud“. Tot el menţiona că „Psihopolitica“ „nu este o carte de pronosticuri electorale“.
Cartea reuneşte fişele celor mai importante personalităţi politice din România, din ultimele cinci decenii. Printre acestea se regăseşte şi Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa. Edilul-şef a fost inclus de psihiatru în capitolul „Bizari“. Potrivit realitatea.net, psihiatrul susţinea despre primar că „are un discurs megagargaragiu şi îşi bate joc de legi şi de toţi ceilalţi“. „Câteva sute de mii de euro furaţi de un distins coleg de partid i se par, spre exemplu, băşcălii de infracţiuni“, declara, în urmă cu doar câteva zile, despre Radu Mazăre, psihiatrul Florin Tudose, la Realitatea TV.
Florin Tudose era şeful Clinicii de psihiatrie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, profesor universitar şi doctor în ştiinţe medicale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii