Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firmele nu mai sunt obligate sa plateasca taxa Radio - TV

ro

13 Apr, 2009 20:24 3008 Marime text
Deşi Guvernul a anunţat că nu va sprijini iniţiativa legislativă a senatorului PD-L de Ilfov, Iulian Urban, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au anulat taxa Radio-TV pentru firmele din România. 

Potrivit informaţiilor făcute publice pe site-ul oficial www.urbaniulian.ro , senatorul consideră că lupta sa şi hotărârea judecătorilor sunt evenimente istorice.

Iulian Urban a dus o campanie de sprijinire a firmelor care erau obligate să achite taxa Radio-TV, în ciuda faptului că acestea nu desfăşurau activitate şi nu deţineau receptoare. În cadrul procesului intentat de o firmă din Cluj pentru anularea taxei, recursul formulat de Guvern şi de Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) a fost respins de ICCJ.

Iulian Urban consideră că decizia SRR de a nu timbra cererea de recurs ar fi o dovadă a conştientizării acesteia că nu va avea câştig de cauză. Prin urmare, decizia irevocabilă a ICCJ vine în sprijinul agenţilor economici care nu desfăşoară o activitate şi cei care nu recepţionează informaţia Radio-TV. De acum încolo, aceştia nu vor mai plăti pentru aceste servicii taxa prevăzută de lege.

În luna septembrie a anului trecut, o firmă din Cluj care nu desfăşura nicio activitate, a apelat la serviciile unei societăţi de avocatură în scopul anulării  în instanţă achitarea taxei, pentru că la adresa sediului social soseau constant facturi şi somaţii. Conform afirmaţiilor lui Urban de pe site-ul oficial, avocaţii au demonstrat un extraordinar profesionalism şi au reuşit să convingă Curtea de Apel Cluj să anuleze hotărârile de Guvern nr. 977/2003 şi 978/2008, referitoare la taxele radio, respectiv TV.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Adi 12 Feb, 2010 19:53 Foarte reprezentativ senator. Senatorul prostiei sfertodocte, a prostului cu acces la internet. A prostului care nu-si “mai vinde tara”, care nu mai poate fi manipulat cu televizorul ca, intre timp, a ajuns sa aiba acces la internet.