Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma preotesei Raluca Rusu, fara autorizatie sanitara

ro

24 Oct, 2009 01:14 4779 Marime text
cap5.jpgPe lângă suspendarea temporară a activităţii, firma a primit şi o amendă consistentă

„Domniţa Ralu", firmă de catering care asigura hrana pentru aproximativ 300 de persoane, a fost închisă, temporar, de cei de la Sanepid deoarece nu avea autorizaţie sanitară.

Această societate, administrată de Mariana-Raluca Rusu, soţia unui consilier tehnic al Arhiepiscopiei Tomisului, preot Florin Grigore, funcţiona într-un bloc încă aflat în construcţie, pe strada Dionisie cel Mic.

Reprezentanţii Inspecţiei Sanitare de Stat (ISS) nu au fost singurii care au aflat că „Domniţa Ralu" funcţionează în neregulă. Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa (OPC) a primit, cu două zile în urmă, o reclamaţie de la o fostă angajată a firmei de catering, în care aceasta sesiza mai multe nereguli.

cantina_2.jpgŞeful OPC Constanţa, Dionisie Culeţu, a declarat că ieri, a doua zi după reclamaţie, a trimis o echipă de inspectori pentru a verifica modul şi condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea „Domniţa Ralu", însă era deja închisă de către personalul Inspecţiei Sanitare de Stat Constanţa.

„Noi am solicitat Sanepidului să ne trimită copie după procesul verbal, ca să putem închide reclamaţia", a adăugat Dionisie Culeţu.

Adrian Pavlov, şeful ISS, a precizat, ieri, că firma de catering îşi poate relua activitatea imediat după ce îşi rezolvă problema cu autorizaţia sanitară. Totuşi, se pare că situaţia nu este chiar atât de simplă. Potrivit reclamaţiei depuse de o fostă angajată a firmei care a lucrat ca bucătar, Mihaela Bahlui, „Domniţa Ralu" este departe de a respecta normele de igienă elementare, „tradiţie" conservată încă din perioada în care firma funcţiona în alt sediu. Potrivit aceleiaşi surse, angajaţii nu aveau contracte de muncă şi nici analizele medicale la zi. În plus, deşi lucra pe post de bucătar, de multe ori i s-a cerut să facă şi curăţenie.

Se pare că firma de catering, pe lângă suspendarea temporară a activităţii, a primit şi o amendă consistentă, însă această informaţie nu a putut fi confirmată momentan.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii