Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma lui Radu Merla vidanjeaza sediile Sucursalei CF

ro

06 Jan, 2010 02:45 7518 Marime text

cap_3.jpgEnvirotech SRL, firmă în al cărei acţionariat îl regăsim pe Radu Merlă, soţul lui Ani Merlă, şefa Direcţiei de Dezvoltare şi Programe din cadrul primăriei Constanţa, a pus mâna pe un contract la Regionala CF Constanţa.

Potrivit anunţului de atribuire nr. 75299 din 5 ianuarie a.c., publicat de Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, firma pe care Merlă o deţine împreună cu Dănuţ Florescu va primi 100.260 de lei fără TVA, pentru vidanjarea în unităţile de pe raza Sucursalei RCF Constanţa care nu beneficiază de sistem de canalizare. Mai precis, potrivit contractului, Envirotech SRL se va ocupa cu golirea periodică a foselor septice pentru 62 de obiective care nu sunt racordate la reţeaua de canalizare. Anunţul de atribuire arată că societatea lui Radu Merlă a câştigat contractul 497 din 16 decembrie 2009, în „bătălia" cu un alt ofertant. Valoarea estimată iniţial pentru acest contract era de 126.490 de lei fără TVA. Envirotech nu este un nume fără rezonanţă. Câştigătoare a numeroase contracte, printre care se numără şi cele ale Primăriei Constanţa, firma lui Merlă a avut succes mai mereu. Ba chiar, o perioadă a fost „regina" toaletelor publice din municipiul Constanţa. Registrul Comerţului arată că Merlă şi Florescu au pus bazele afacerii în 1999. Envirotech SRL are şase puncte de lucru, în mai multe părţi ale ţării, cum ar fi Timişoara, Bucureşti, Galaţi, dar şi, evident, în Constanţa, Eforie Sud şi Ovidiu. Contactat telefonic, Radu Merlă a declarat că nu ştie nimic despre contractul cu Sucursala RCF Constanţa. „Nu m-am ocupat eu. Chiar nu ştiu detalii. Ştiu doar că am câştigat". Consortul lui Ani Merlă a recunoscut că nu are detalii nici despre o contestaţie la o licitaţie organizată de primăria municipiului Timişoara, pe care Envirotech a depus-o în luna octombrie a anului trecut, la Consiliul Naţional de Soluţionarea Contestaţiilor. Plângerea firmei constănţene, pe care o puteţi vedea pe www.ziuadeconstanta.ro, a fost respinsă de către CNSC.

ani_merla_09.jpgParteneri cu don Petrică

Merlă şi Florescu sunt parteneri în mai toate firmele pe care le deţin. Cei doi au la comun SC Prunus, Enviroteh SRL, Oil Depol Service, Petroline, CRD Demolition SRL, Bytech Computers, Ecoserv Co SRL, Ambient Car Wash SRL, Eagle Construct SRL şi Motor-Sport SRL. În plus, Merlă mai deţine părţi sociale în SC Pol Control SRL. Însă, de-a lungul timpului, cei doi au mai avut legături afaceristice şi cu alte nume sonore. Monitorul Oficial nr. 659 din 2004 ne arată că Oficiul pentru Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa a autorizat şi înregistrat societatea comercială Five Distribution SRL, cu sediul pe şoseaua Tulcei. Firma îi avea ca asociaţi, la acea dată, pe Horia-Andrei Bud, Dănuţ Florescu şi Radu Merlă. Se pare că Bud nu s-a simţit tocmai bine în firmă, întrucât şi-a vândut acţiunile, la numai un an după înfiinţare. Registrul Comerţului ne oferă şi noii intraţi în Five Distribution, „clienţii" lui Horia Andrei Bud. Numele sunt sonore: Celestina Carmen Iordache şi Liliana Mariana Hanţi. Cele două sunt soţiile celebrilor de acum Petrică Iordache şi Romeo Hanţi. Se pare că, de fapt, defunctul om de afaceri ar fi tratat cu Bud. Pe lângă Merlă, Florescu şi cele două doamne, în acţionariatul Five Distribution mai apărea şi Ciprian Foty Logofătu. Însă Radu şi Dănuţ au renunţat, între timp, la afacere.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Adevarul 18 Feb, 2010 03:29 Creatura odioasa femeia aia lipsita de inteligenta, clasa (clase scolare) si bun simt