Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma lui Jean Tucan, unicul ofertant. Licitaţia pentru deszăpezire la Nuclearelectrica, oprită pentru abateri grave (documente)

ro

04 Jul, 2016 00:00 3256 Marime text


La finele lunii Mai, JT Grup Oil SRL, controlată de Jean Paul Tucan şi Bogdan Aldea, a depus la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) o contestaţie împotriva procedurii de cerere de oferte offline organizate de SN Nuclearelectrica SA, Sucursala CNE Cernavodă, pentru atribuirea contractului „Servicii de deszăpezire“. JT Grup Oil a cerut CNSC ca acest contract să fie atribuit societăţii sale. Firma a fost, de altfel, unicul ofertant.
 
Procedura de licitaţie offline publicată pe portalul achiziţiilor publice a fost însă anulată la 22 iunie, pe motiv că „abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului“, conform OUG 34/ 2006, art. 209, alin 1, lit. c. Articolul de lege prevede că procedura de atribuire se anulează „dacă abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau dacă este imposibilă încheierea contractului“.

CNSC a respins solicitarea JT Grup Oil SRL, prevalându-se de articolul art. 2711, alin. (2) din aceeaşi lege, care prevede: „Contestaţia/cererea/plângerea va fi respinsă în cazul în care contestatorul nu prezintă dovada constituirii garanţiei de bună conduită pentru întreaga perioadă cuprinsă între data depunerii contestaţiei/cererii/plângerii şi data rămânerii definitive a deciziei Consiliului/hotărârii instanţei de judecată de soluţionare a acesteia“.
 
Conform legii, decizia CNSC este obligatorie, însă împotriva ei se poate formula plângere în termen de zece zile de la comunicare.
Conform datelor disponibile pe licitatiapublica.ro, valoarea contractului era de 102.816 lei. De asemenea, garanţia de participare era de 2.000 de lei, iar cea de bună execuţie - 10% din valoarea totală a contractului.
 
Persoanele cu funcţie de decizie în cadrul autorităţii contractante sunt: Bucur Ionel - director CNE, Şerban Marian - înlocuitor de drept director CNE, Holobiuc Titina - înlocuitor de drept director economic CNE, Greceanu Aneta - înlocuitor de drept director economic CNE, Ionescu Horaţiu - ing. şef. DACM, Georgescu Florin - înlocuitor de drept ing. şef. DACM, Lojniţă Viorica - şef Serviciu Achiziţii, Gherlan Dorina - înlocuitor de drept şef Serviciu Achiziţii. Comisia de evaluare: Gherlan Dorina - preşedinte comisie, Zanet Ion - membru, Gheorghe Cioara - membru, Stoian Adina Constantina - membru, Bărbulescu Dorina - secretar, Dugaiasu Adrian - membru de rezervă, preşedinte comisie, Popa Mihaela - membru de rezervă, Constanţa Nicolae - membru de rezervă, persoanele implicate în avizarea/aprobarea caietului de sarcini: Mitrică Marius - şef Departament Servicii Suport, Iulian Darie - şef coloană auto.
 
Potrivit datelor la zi de la Registrul Comerţului, JT Grup Oil SRL funcţionează la Năvodari din 2010. Firma a fost înfiinţată iniţial în 2011, la Slobozia. Capitalul social, de 5.000.000 de lei, este deţinut de Bogdan Florin Aldea - 10% şi Jean Paul Tucan - 90%. Firma celor doi fraţi este însă administrată de Victor Secuiu. Compania se ocupă de „transporturi rutiere de mărfuri“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii